Antena Meniu Search
x

Video Secţii de Terapie Intensivă pentru pacienţi infectaţi cu Covid-19 stau închise din cauza lipsei de personal

Cu aproape 7.000 de cazuri noi COVID în ultimele 24 de ore, valul patru al pandemiei pune presiune pe secţiile ATI din ţară. În Capitală mai există doar şase locuri libere la Terapie Intensivă, iar cazuri grave de COVID apar în fiecare zi. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 21.09.2021, 16:53

Vezi și
  • România are 1.131 de paturi de Terapie Intensivă disponibile pentru pacienţi infectaţi cu Covid-19.

Varianta Delta, care este acum dominantă, spun specialiştii, determină forme mai grave decât precedenta chiar şi la persoanele tinere şi sănătoase. Iar medicii spun că previziunile lor cele mai sumbre au fost depăşite de realitate.

Din cele 239 de paturi de Terapie Intensivă pentru Covid-19 din Capitală, mai sunt libere doar şase, iar în restul ţării doar 10. Cele mai multe, trei, sunt în Constanţa, două sunt în Braşov, şi câte unul în spitalele din Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara şi Sibiu.

În acest moment, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 990 de pacienţi internaţi cu virusul Sars-Cov-2. Avem disponibile 1.131 de paturi de Terapie Intensivă pentru aceşti bolnavi, însă trebuie să luăm în calcul faptul că o parte dintre ele sunt pentru copii sau pentru femeile care sunt însărcinate.

Inspectori din Sănătate, trimişi pentru a verifica numărul de paturi ATI pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19

Pe acelaşi subiect

Autorităţile încearcă să găsească soluţii. De exemplu, poate fi dată în folosinţă Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă care a fost dusă la Institutul Marius Nasta. Acolo ar putea fi internaţi 12 pacienţi cu Covid-19, însă deocamdată nu există personal suficient. Mai exact, trebuie detaşaţi patru doctori, iar deocamdată au fost găsiţi doar doi.

Se caută soluţii şi pentru spitalul din Mioveni. Acolo există 15 locuri de ATI, există şi echipament, dar deocamdată nu există personal suficient. 

Cert este că, astăzi, ministrul Sănătăţii a anunţat că urmează să fie trimişi în teren inspectori de la Direcţiile de Sănătate Publică. Este vorba despre 180 de angajaţi care trebuie să meargă în secţiile de Terapie Intensivă, să numere care este exact numărul paturilor şi dacă sunt folosite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Secţii de Terapie Intensivă pentru pacienţi infectaţi cu Covid-19 stau închise din cauza lipsei de personal