Seitanul sau carnea vegetarienilor, aliment care devine popular și în România
Tofu nu mai e la modă, acum seitanul este noua carne a vegetarienilor! Bogat în proteine, se face exclusiv din apă şi făină. De curând, a fost introdus şi în meniurile restaurantelor de la malul mării. Chiar şi carnivorii declaraţi au fost cuceriţi de gustul lui.
Tofu nu mai e la modă, acum seitanul este noua carne a vegetarienilor! Bogat în proteine, se face exclusiv din apă şi făină. De curând, a fost introdus şi în meniurile restaurantelor de la malul mării. Chiar şi carnivorii declaraţi au fost cuceriţi de gustul lui.
Arată ca aluatul pentru cozonac, dar se face din numai două ingrediente: făină cu un conţinut mare de gluten şi puţină apă.
Condimentele sunt cele care îi vor da aromă seitanului. Chiar dacă este un produs vegetal, poate imita cu uşurinţă gustul cărnii de porc, de pui, de vită sau chiar de cârnaţi.
Cristina a folosit la un preparat curry, paprica afumată, usturoi şi alge. La final, seitanul se taie felii si se trage la tigaie, în ulei de susan. Peste el se adaugă felii de măr. Când este gata, se serveşte cu o salată.
Seitanul este originar din Asia, iar vegetarienii îl folosesc ca să înlocuiască preparatele din carne, fiind o sursă importantă de proteine. Este slab în grăsimi, conţine vitamina C, fier şi vitamine din grupul B. Nutriţioniştii îl recomandă şi în lupta cu kilogramele în plus. 90 de grame de seitan nu depăşesc 130 de calorii. Însă nu este indicat pentru toată lumea.
La restaurant, o porţie de seitan costă 22 de lei. Iar românii i-au prins gustul în ultimele luni: un studiu recent arată că acest nou aliment se află pe locul trei în topul preferinţelor inedite, după florile comestibile şi preparatele din cânepă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰