Antena Meniu Search
x

Simptome atipice de infecție cu noul coronavirus, raportate de medicii români

Semnal de alarmă! Infecţia cu noul coronavirus poate da simptome atipice: erupţii asemănătoare degerăturilor, pierderea mirosului, conjuctivită, necroză sau ameţeli. Medicii spun că virusul produce dezechilibre care duc la modificări vitale în organism.

de Redactia Observator

la 09.05.2020, 12:11

Vezi și
  • Unii pacienți au avut erupții cutanate
  • SARS-CoV-2, de la lipsa simptomelor la evoluție galopantă

ANDREI ANDO, pacient vindecatAm avut frisoane puternice, am avut febră, febra a urcat la 38.3. Am simţit o presiune puternică în piept şi am răguşit brusc.

Sunt cele mai întâlnite simptome printre pacienţii cu coronavirus. Medici din întreaga lume au descoperit însă şi alte semne ce pot indica infecţia.

De exemplu, dureri musculare sau de cap, înfundarea nasului, ameţeli, conjuctivită, necroze. Sunt însă şi bolnavi cărora le-au apărut erupţii pe degete, roşii sau violet, asemănătoare degerăturilor. La Iaşi au fost mai multe astfel de cazuri.

CARMEN DOROBĂŢ, manager Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi - Erau niste pete care mimau foarte bine o alergie. Tocmai de aceea ne-am gândit să nu fie o alergie medicamentoasă. Am oprit medicamentele, nu au dispărut la antialergice.

Tot la Iaşi, o parte din pacienţii cu forme grave au devenit extrem de agitaţi, iar la Bucureşti doctorii au tratat mai mulţi bolnavi care şi-au pierdut mirosul sau gustul.

ADRIAN MARINESCU, medic infecţionist Instititul Matei Balş - În momentul în care un pacient are o formă severă apar diverse dezechilibre metabolice şi în sfera imunologică în aşa fel încât apar acest modificări la nivelul coagulării, apar modificări la nivelul diverselor organe.

La Timişoara, în schimb, cei mai mulţi bolnavi au avut simptomele "comune".

VIRGIL MUSTA, medic infecţionist, Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara - Au fost febra, tusea, disfagia, durerea în gât, durerea de cap, dureri de muşchi sau dureri la nivelul toracelui.

Specialiştii ne sfătuiesc să nu mergem la spital la primele simptome. Ar trebui să sunăm medicul de familie sau să apelăm 112.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Simptome atipice de infecție cu noul coronavirus, raportate de medicii români