Antena Meniu Search
x

Video Sistemul medical din România, la limita puterilor: Pacienţi bolnavi de Covid, trataţi pe holuri şi sub scări din lipsă de paturi libere

Sistemul medical din România este copleşit de cel mai agresiv val al pandemiei de până acum. Pacienţii infectaţi sunt înghesuiţi în saloane sau stau internați pe holuri, sub scări, oriunde se găsește loc pentru un pat. Medicii epuizaţi sunt nevoiţi să aleagă cine primește un pat și cine stă pe un scaun să aștepte să se elibereze un loc.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 04.10.2021, 13:54

Vezi și

Situaţia este gravă în foarte multe spitale. De exemplu la Insitutul Marius Nasta din Capitală sunt 96 de paturi pentru bolnavii de Covid-19, dintre care 15 la Terapie Intensivă, iar internaţi în acest moment sunt 104 bolnavi. Medicii au fost nevoiţi să pună paturi în toate locurile care erau libere, pe holuri sau sub scări. Cel mai greu este să le asigure acestor pacienţi oxigenul, pentru că doar 81 de paturi din secţie şi 15 de la ATI au surse de oxigen. Pentru restul pacienţilor se folosesc butelii care au însă un debit mai scăzut faţă de necesarul pacienţilor. 

Previziunile medicilor sunt sumbre: 20.000 de cazuri pe zi

În acest moment în spitalele din întreaga ţară sunt internaţi, în jur de 13.300 de pacienţi infectaţi cu virusul Sars-Cov 2, dintre aceştia 366 erau copii. Acum o săptămână erau spitalizaţi în jur de 10.000 de bolnavi, dintre care 26 copii.

În Unităţile de Primiri Urgenţe din întreaga ţară sunt în jur de 1000 de bolnavi  diagnosticaţi Covid-19, unii dintre sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, medicii încearcă să le găsească un loc şi nu reuşesc. Previziunile sunt sumbre, în câteva zile medicii spun că vom avea 20.000 de cazuri pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Sistemul medical din România, la limita puterilor: Pacienţi bolnavi de Covid, trataţi pe holuri şi sub scări din lipsă de paturi libere