Antena Meniu Search
x

Video Spitale Covid virusate de corupţie. Spăgi uriaşe şi echipamente inutile, la Braşov şi Odorhei

Spitalele-COVID sunt virusate de corupţie. Trei unităţi medicale care tratează bolnavii de coronavirus sunt anchetate de procurorii DNA şi ofiţerii DGA.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.12.2020, 19:54

Vezi și
  • Tunurile din spitale urmau un mecanism complex al şpăgii.
  • Cei aflaţi în conducere organizau proceduri formale prin care era desemnată o anumită firmă.

Au verificat achiziţiile dubioase de aparatură şi materiale sanitare, mai exact tunuri de 350.000 de euro date prin licitaţii aranjate. Surse Observator spun că un şef de la Brigada de Operaţiuni Speciale este printre suspecţi.

Două spitale din Braşov şi unul din Odorhei sunt anchetate. Procurorii DNA îi suspectează pe cei care răspundeau de aceste spitale de licitaţii cu dedicaţie, începând cu luna decembrie a anului trecut.

Spitale din Braşov şi Odorhei, anchetate de DNA

Una dintre percheziţii vizează Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie din Braşov. Unitatea este din aprilie 2020 spital-COVID. O altă percheziţie este făcută la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, unitate aflată, de asemenea, în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

Anchetatorii susţin că au fost cumpărate echipamente și produse medicale supraevaluate şi neconforme, iar multe dintre ele nici măcar nu erau necesare. Tunurile din spitale urmau un mecanism complex al şpăgii. Cei aflaţi în conducerea unităţilor medicale organizau proceduri formale prin care era desemnată o anumită firmă. Ei, dar şi cei care interveneau, primeau între 5.000 euro și 89.000 euro, de la reprezentantul legal al firmei.

Marius Andrei Kadas. Fost consilier judeţean şi fost membru în comisiile de administrație la Spitalul de Neurologie din Braşov, dar şi la Spitalul de Boli Infecţioase este printre cei aflaţi în vizorul procurorilor. Poliţiştii au mai descins în locuinţa lui şi în luna februarie. Acasă erau fosta soţie şi copiii. Unul dintre copii s-a speriat atât de tare încât a leşinat.

Atunci, căutau, de fapt, un vecin, suspectat de clonare de carduri. Poliţiştii aveau informaţii că el şi Kadas se cunoşteau şi au crezut că suspectul s-ar putea ascunde în casa fostului consilier local.

Anchetatorii au făcut azi 22 de percheziţii, inclusiv la Brigada de Operaţiuni Speciale Braşov, din cadrul IGPR, adică la cei care organizează flagrantele. Potrivit unor surse din anchetă, şeful brigăzii şi un alt ofiţer sunt acuzaţi că ofereau suspecţilor informaţii din investigaţiile care îi vizau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Spitale Covid virusate de corupţie. Spăgi uriaşe şi echipamente inutile, la Braşov şi Odorhei