Meniu LIVE
Search
x

Spitale pline de bolnavi cu gripă, deşi vaccinul este oferit gratuit de Ministerul Sănătăţii

Zeci de români se prezintă la spital cu gripă, deşi vaccinul împotriva acestei boli este oferit gratuit de Ministerul Sănătăţii. Camerele de gardă ale spitalelor din toată ţara sunt pline de bolnavi cu afecţiuni respiratorii!

la 07.01.2019, 17:11
Vezi și

Zeci de români se prezintă la spital cu gripă, deşi vaccinul împotriva acestei boli este oferit gratuit de Ministerul Sănătăţii. Camerele de gardă ale spitalelor din toată ţara sunt pline de bolnavi cu afecţiuni respiratorii! La Braşov, în ultima săptămănă, aproape 150 de oameni au fost diagnosticaţi cu gripă sezonieră, iar câteva zeci dintre ei au fost internaţi. Medicii atrag atenţia că îmbolnăvirea de gripă ar putea fi evitată cu un vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

La spitalul de boli infecţioase din Braşov, medicii lucrează în ture prelungite. De când a început anul, peste o sută de oameni vin în fiecare zi la camera de gardă.

La 470 de pacienţi s-a confirmat diagnosticul de gripă. Cazurile grave au fost internate, ceilalţi bolnavi au plecat acasa cu tratament.

Dr Ramona Ionescu, managerul spitalului clinic de boli infectioase Braşov: Restul persoanelor care au simptome tipice de gripa cu febra mare cu dureri de cap, cu dureri de muşchi e bine sa rămână acasa, nu necesita consult de specialitate boli infectioase, ei se pot adresa medicului de familie.

Mai bine de jumătate dintre bolnavii cu gripă sunt copii. Numărul extrem de mare este explicat de medici prin faptul că părinţii refuză să-i vaccineze pe cei mici.

Ca să fie eficient, vaccinul antigripal trebuie făcut înaintea sezonului de gripă pentru că anticorpii apar la două săptămâni după injectare.

Până la sfârşitul anului trecut, aproape un milion două sute de mii de români din grupele la risc, au fost imunizaţi cu vaccinul antigripal gratuit distribuit de Ministerul Sănătăţii. Studiile arată că vaccinarea reduce numărul cazurilor de gripă și rata mortalității cu până la 80 la sută.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Spitale pline de bolnavi cu gripă, deşi vaccinul este oferit gratuit de Ministerul Sănătăţii