Antena Meniu Search
x

Spitalele din țară, luate cu asalt după redeschidere

Unităţile medicale şi-au redeschis porţile pentru bolnavi. Teoretic, nu ar fi trebuit să fie cozi, pentru că programările ar fi trebuit să se facă telefonic şi fiecare pacient să se prezinte la ora stabilită.

de Redactia Observator

la 19.05.2020, 16:50

Vezi și
  • Bolnavii şi-au completat formularele pe mese.
  • Cine nu a prins un loc la masă, a scris pe gard.

Însă, mulţi nu au avut răbdare să facă asta şi au ales să se prezinte la spital sau la policlinică. Evident, fiecare a fost trecut prin triaj, iar asta a durat chiar şi o oră.

La Spitalul din Baia Mare, pacienţii au stat la cozi de zeci de metri în faţa cortului de triaj, pentru că nu au reuşit să se programeze telefonic. La Spitalul Elias din Capitală, au existat liste cu numele tuturor celor care s-au programat la consultaţii sau trebuiau să se interneze.

La policlinici, bolnavii şi-au completat formularele pe mese scoase în aer liber. Iar cine nu a prins un loc la masă, a scris pe gard.

La Institutul Oncologic Bucureşti, toţi pacienţii sunt testaţi înaintea tratamentului.

Bogdan Tănase, director medical, Institutul Oncologic Bucureşti: Din cauza faptului că trebuie să izolăm pacienţii, trebuie să ţinem din cauza asta saloane ocupate puterea noastră de a interna s-a redus la jumătate dar pe de altă parte nu putem să ne asumăm să apară un focar de covid.

Deocamdată, continuă să fie dificil pentru rudele celor internaţi, pentru că nu au voie să intre în spitale.

Până la finalul lunii iunie, oricine poate beneficia de servicii medicale şi farmaceutice fără să prezinte cardul de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Spitalele din țară, luate cu asalt după redeschidere