Antena Meniu Search
x

Video Spitalul din România care nu mai are medici cardiologi. A anunţat Ambulanţa să nu mai aducă aici pacienţi cu boli de inimă

Aveţi grijă de inimile voastre, pentru că medicii cardiologi sunt greu de găsit în spitale. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a notificat deja serviciul de ambulanţă că nu poate prelua cazuri de infarct pentru că nu are cardiologi care să facă gărzi. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.04.2024, 13:51

Vezi și

"Sunt medici, dar insuficienţi. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu are trei cardiologi angajaţi. Mai are şi contracte cu alţi specialişti din afara judeţului şi cu 7 medici rezidenţi. Chiar şi-aşa nu pot fi asigurate toate gărzile. În această lună, de exemplu, sunt trei zile în care nu pot fi acoperite gărzile la Cardiologie", transmite Diana Speretoiu, reporter Observator.

Spital fără cardiologi de gardă

"Astăzi, de exemplu, spitalul a notificat serviciul de ambulanță că, în caz de apel la 112, nu poate prelua urgenţele în cardiologie. În funcţie de gravitatea cazurilor, soluţia este fie spitalul din Târgu Cărbuneşti, fie o unitate medicală din judeţul Dolj. Anul trecut, mai mulţi medici cardiologi şi-au dat demisia din cadrul spitalului din Târgu Jiu şi au mers în clinici private ori au ieşit la pensie. De atunci se încearcă angajarea mai multor specialişti", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator.

"Şi acum este în derulare un concurs pentru două posturi de medic cardiolog, dar nu s-a înscris nimeni şi termenul pentru depunerea dosarelor de înscriere este luni. E important şi de menţionat că în ţara noastră bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces. Statisticile mai arată că România e pe primul loc în Europa la acest capitol, cu peste 100 de decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE care este de 44", mai spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sanatate » Spitalul din România care nu mai are medici cardiologi. A anunţat Ambulanţa să nu mai aducă aici pacienţi cu boli de inimă