Antena Meniu Search
x
LIVE

Spitalul Foișor a revenit la statutul non-Covid. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății a declarat, sâmbătă, în județul Giurgiu, că Spitalul Foișor a revenit la statutul non-Covid. Ioana Mihăilă a anunțat finalizarea, săptămâna viitoare, a unui ordin care permite DSP-urilor să reavizeze spitalele, în funcție de incidență și număr de paturi ocupate.

De Redactia Observator la 22.05.2021, 11:26
Spitalul Foișor a revenit la statutul non-Covid. Anunțul făcut de ministrul Sănătății - Inquam Photos / Octav Ganea

„Săptămâna aceasta am avut discuții atât cu managerii spitalelor din țară, cât și cu DSP-urile, și am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru, așa încât să stabilim niște criterii și niște trepte clare care, raportat la incidența din județul respectiv și raportat la numărul de paturi de Terapie Intensivă ocupate, să ne dea liniile și timpii în care putem să reducem numărul de paturi Covid și să creștem numărul de paturi pentru pacienții non-Covid”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății speră ca săptămâna viitoare să fie adoptat acest ordin, „așa încât DSP-urile să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiții”.

Foișorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta

Ioana Mihăilă a anunțat că Spitalul Foișor a revenit la statutul non-Covid.

Pe acelaşi subiect

„Foișorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta, a primit deja avizul DSP și pacientul care exista a fost menținut în izolator”, a mai spus Mihăilă.

În Bucureşti, mai multe spitale, desemnate iniţial pentru a trata pacienţi COVID au revenit sau urmează să revină la tratarea pacienţilor non-Covid, în astfel de situaţii regăsindu-se spitalele Colentina şi Foişor.

Un alt spital care este ocupat doar de 8 pacienţi COVID este Spitalul CF Witting, medicii solicitând insistent revenirea la statutul iniţial.

Ministrul Sănătății a participat sâmbătă, în județul Giurgiu, la Maratonul Vaccinării din localitatea Vedea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Spitalul Foișor a revenit la statutul non-Covid. Anunțul făcut de ministrul Sănătății