Antena Meniu Search
x

Spitalul Judeţean Focşani a dublat numărul locurilor pentru pacienţii COVID

Conducerea Spitalului Judeţean Focşani a dispus dublarea locurilor pentru pacienţii COVID, extinzând Secţia de Infecţioase în alte secţii precum Reumatologie, Gastroenterologie şi compartimentele Dermato-venerice şi Diabet. Astfel, acum sunt în total 100 de paturi, din care jumătate pentru bolnavii cu forme grave.

de Redactia Observator

la 07.10.2021, 11:15

Spital Judeţean
Spitalul Judeţean Focşani a dublat numărul locurilor pentru pacienţii COVID - Hepta

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Focşani, Alina Cosma, 50 de locuri noi au fost create în Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Focşani, care acum are 100 de locuri destinate pacienţilor cu COVID.

Noile paturi sunt destinate pacienţilor Covid cu forme uşoare sau medii

Astfel, Secţia Infecţioase se extinde în spaţiile ocupate de secţiile Reumatologie, Gastroenterologie şi compartimentele Dermato-venerice şi Diabet. Noile paturi sunt destinate pacienţilor cu forme uşoare sau medii, în timp ce restul de 50, care funcţionau şi până acum, sunt pentru pacienţii cu forme grave, toate având surse de oxigen.

"După ce a primit avizul din partea DSP, consfinţit printr-o hotărâre a CJSU Vrancea, Spitalul Judeţean a decis ca Secţia de Boli Infecţioase să fie extinsă. În acest fel a fost suplimentată capacitatea de spitalizare pe secţie cu încă 50 de paturi destinate pacienţilor COVID, faţă de cele 50  câte sunt în prezent, prin alocarea de spaţii de spitalizare ocupate până acum de secţiile Reumatologie, Gastroenterologie şi compartimentele Dermatologie-venerologie şi Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Totodată, personalul din cadrul acestor secţii şi compartimentelor transformate a fost redistribuit astfel încât să deservească sectorul nou înfiinţat. În plus, o mână de ajutor vor da şi cadrele medicale din alte microstructuri ale unităţii, dat fiind că de acum înainte vor fi internate doar urgenţele", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al SJU Focşani, Alina Cosma, potrivit news.ro.

Pacienţii secţiilor transformate în spaţii pentru bolnavii COVID vor fi redirecţionaţi către cabinetele din ambulatoriul de specialitate sau în alte secţii. În ceea ce priveşte urgenţele pe Gastroenterologie şi Diabet zaharat, acestea vor fi direcţionate către secţia de Medicină Internă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Spitalul Judeţean Focşani a dublat numărul locurilor pentru pacienţii COVID