Spitalul de Urgenţă din Ploieşti angajează persoane care să comunice cu familiile pacienților
De câte ori vi s-a întâmplat să ajungeţi de urgenţă la spital cu o rudă, cu un copil sau cu un prieten în stare gravă şi să nu primiţi ore în şir nicio informaţie despre starea pacientului? În mod sigur, de foarte multe ori.
De câte ori vi s-a întâmplat să ajungeţi de urgenţă la spital cu o rudă, cu un copil sau cu un prieten în stare gravă şi să nu primiţi ore în şir nicio informaţie despre starea pacientului? În mod sigur, de foarte multe ori. La Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, criticat recent de ministrul Sănătăţii, tocmai pentru lipsa comunicării cadrelor medicale cu familiile pacienţilor, vor fi angajaţi asistenţi medico-sociali.
Când viaţa unui pacient este în joc, orele care trec fără vreo veste în sala de aşteptare sunt o tortură pentru rude. Ca să rezolve această problemă, cel mai mare spital din Ploieşti angajează trei asistenţi medico-sociali şi trei registratori. Primii ţin legătura cu familiile, ceilalţi se ocupă de traseul hârtiilor.
Din momentul in care pacientului ii este facuta fisa in triaj, acesta pleaca la investigatii. E momentul in care comunicatorul ia legatura cu apartinatorii si ei sunt anuntati in permanenta despre schema de tratament.
Asistenţii sociali trebuie să ştie cum să comunice veşti importante, dar şi cum să-i transmită echipei medicale îngrijorările aparţinătorilor.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Astfel de angajaţi ar putea avea în viitor toate spitalele din ţară.
Aşa s-a ajuns deseori la situaţii dureroase. Spitalul din Rovinari, de exemplu, a fost în urmă cu câteva luni, în centrul unui scandal după ce a încurcat doi pacienţi.
În timpul unei vizite neanunţate pe care a făcut-o la Spitalul din Ploieşti, ministrul Sănătăţii a criticat echipa medicală. Pe holurile spitalului erau familii care aşteptau de patru ore o veste despre pacienţii internaţi.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰