Antena Meniu Search
x

Starea pacienților transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța

Starea pacienților transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este stabilă. Doi dintre pacienții care au ajuns la Spitalul Județean Constanța sunt, însă, în ”stare mai gravă”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.10.2021, 13:59

Starea pacienților transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța
Starea pacienților transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța - Inquam Photos / Costin Dinca

DSP Constanța anunță că la Spitalul Județean Constanța au ajuns 34 de pacienți, dintre care 11 pe ATI și 11 la secția exterioară de la Agigea. Doi dintre aceștia sunt în stare mai gravă, restul au stare stabilă.

La Pneumoftiziologie au ajuns 49 de pacienți. Doi au fost deja externați, iar 47 au starea stabilă, sub evaluare.

Spitalul Militar a primit 28 de bolnavi. Dintre aceștia, 4 au fost transferați (3 la Spitalul Județean pe ATI și 1 la Spitalul Mangalia pe ATI).

18 cazuri sunt la spitalul modular și 6 la Spitalul Militar. Toți sunt în stare stabilă.

Pe acelaşi subiect

Prima reacție a premierului Florin Cîțu la incendiul de la Constanța

Un incendiu a izbucnit, vineri, la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid au decedat. Ceilalți pacienți au fost evacuați de urgență, mulți dintre ei scoși pe geam, de pompieri și cadrele medicale.

Premierul Florin Cîțu a declarat, într-o primă reacție, că "este de neacceptat ca astfel de tragedii să se întâmple în România". Premierul a precizat că așteaptă rezultatele anchetei și că i-a cerut edilului din Constanța să-l demită pe managerul unității medicale.

"Este de neacceptat să se întâmple astfel de tragedii în spitalele din România. Este o realitate pe care încercăm să o modificăm după 30 de ani în care nu s-a făcut nimic pentru sistemul de sănătate din România. Așa cum am cerut Ministerului Sănătății să pregătească valul 4, în acest moment e important ca MS să se uite exact care sunt soluțiile pe termen scurt ca asemenea tragedii să nu se mai repete", a spus premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Starea pacienților transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța