Antena Meniu Search
x

Video Protest la Constanța, zeci de oameni s-au adunat în fața Spitalului de Boli Infecțioase: "Demisia!"

Zeci de persoane au ieșit să protesteze, vineri seara, în fața Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, acolo unde șapte pacienți au murit în urma unui incendiu izbucnit la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Între aceștia se află membri AUR și chiar liderul partidului, George Simion.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 20:15

Vezi și

Oamenii scandează "hoții", "criminalii" și chiar au început să spună rugăciuni în fața Spitalului din Constanța. "Cîțu, dispari mai repede!", a țipat o femeie la megafon. Protestatarii sunt dotați cu steaguri ale României și filmează sau transmit live întreaga manifestație. "Nu avem nevoie de oameni incompetenți, de oameni criminali. Cîțu, vreau să spui ce ai făcut cu fondurile pentru spitale, unde s-au dus banii aceia? Demisia!", a scandat o protestatară. Pe unul din bulevardele adiacente au fost aduse și pancarte.

Klaus Iohannis, după incendiul de la Constanța: "Statul român a eşuat"

Statul român a eşuat. O spune chiar şeful statului Klaus Iohannis şi o demonstrează o nouă tragedie dintr-o secţie de Terapie Intensivă. Şapte oameni au ars de vii în spitalul din Constanţa şi imaginile dramatice amintesc de un nou Colectiv. Bolnavi evacuaţi pe geam, apoi resuscitaţi în curtea spitalului, pacienţi ţinuţi în frig pentru că nu mai au loc în alte spitale, asistente şi doctori depăşiţi şi îngroziţi.

Pe acelaşi subiect

S-a întâmplat un necaz, declară senin managerul spitalului. Piatra Neamţ, Spitalul Balş din Bucureşti, Constanţa azi. "Necazuri " cu 33 de morţi şi niciun vinovat. Aşa arată eşecul fără sfârşit al statului faţă de propriii cetăţeni. 

Ora 9.48. Un apel la 112 anunţă dezastrul. Foc la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Un fum negru și gros cuprinde clădirea. Se activează planul roşu de intervenţie şi, mai apoi, planul alb prin care sunt alertate toate spitalele din zonă. Zeci de ambulanţe şi sute de pompieri ajung în mai puţin de şapte minute.

Zece bolnavi în secția de Anestezie și Terapie Intensivă care a luat foc

În stare gravă, legaţi de tuburile de oxigen. Se luptă pentru fiecare gură de aer. O vâlvătaie uriaşă izbucneşte rapid. Oamenii sunt prinşi în infern, fără putinţă de salvare. Şapte dintre ei sunt arşi de vii. 

O oră mai târziu, incendiul este stins. În urmă rămân scene sfâşietoare. Paturi făcute scrum. Cenuşă şi un strat gros de fum negru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Protest la Constanța, zeci de oameni s-au adunat în fața Spitalului de Boli Infecțioase: "Demisia!"