Antena Meniu Search
x

Mesajul unui medic după incendiul de la Constanța: ”Într-o orânduire coruptă nimeni nu e vinovat, pentru că ticăloșii au stabilit deja că toată lumea e de vină”

Medicul Gabriel Diaconu a transmis un mesaj dur la adresa autorităților, după incendiul produs la Secţia ATI a Spitalului de boli infecţioase din Constanţa. Medicul atrage atenția, în mesajul postat pe Facebook, că ”în timp ce poporul dezbate amar oare cine-i de vină și de data asta, tiptil și abil vezi cum se ascund de mulțime, cum se preling printre ziduri, tocmai ei, arhitecții. Cei ce au profitat. Cei a căror nesăbuință, sau lăcomie au putut prilejui situația sinistră”.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 15:53

Imagini cu spitalul de boli infectioase din Constanta, cuprins de flăcări pe 1 octombrie 2021
Mesajul unui medic după incendiul de la Constanța: ”Într-o orânduire coruptă nimeni nu e vinovat, pentru că ticăloșii au stabilit deja că toată lumea e de vină” - Claboo Media

”Piatra Neamț. Balș. Constanța. Trei evenimente majore, în care pacienți pe patul suferinței sfârșesc în cel mai hain fel posibil, arși pe rugul nemerniciei legitimate de stat. Nu pe rugul sărăciei. Nu pe rugul prostiei. Nici măcar pe rugul incompetenței, deși toate participă la ospățul Satanei. Nu. Pe rugul nemerniciei legitimate de stat”, a scris medicul, în mesajul postat pe Facebook. 

Medicul a criticat aspru răspunsul autorităților române la tragediile care ne-au îndoliat în ultimul an de zile și a amintit cum am fost de fiecare dată liniștiți că ”lucrurile sunt sub control”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ce soartă să ai, dar ce obraz, ca în mandatul tău de prim-ministru să ai două incidendii majore, iară tu să te lauzi că lucrurile sunt sub control, dar dacă nu sunt sub control nu mai e treaba ta. O prăvăleală, o degringoladă, o curvăsăreală pe banii prostimii e ce-a devenit republica aceasta.

Spre aducere aminte, începutul pandemiei de COVID ne-a surprins prin guvernul în plop. Pica Ludovic Orban, s-a ridicat el după aia, dar în primele săptămâni România n-a fost condusă, sistemul sanitar s-a auto-gospodărit pe cât a putut din ce-au binevoit autoritățile locale. După care a curs borșul gros de s-au cumpărat tone de boarfe. N-au mai ajuns bani pentru rețeaua electrică.

La Piatra Neamț, când s-a gândit careva că merită omul candela aprinsă la ceasul morții într-o sală plină cu oxigen pur, poți să propui că ceasul a fost rău, dar pisica neagră. În schimb la Balș gemea spitalul de cazuri, în ianuarie 2021, când o aerotermă ar fi trebuit să rezolve problema temperaturii comuniste din saloane, pe motiv că avarii la rețeaua de termoficare (apropos, încă ne-rezolvate). Iar acum, la Constanța, un prelungitor a făcut flamă. Un prelungitor a făcut flamă pentru că noi AȘA funcționăm, în România, pe bază de prelungitor.

(...) Pentru astfel de catastrofe nu există vreun leac. Dar pentru îndrăzneala de-a spune ”eu nu văd vreun motiv să-mi dau demisia”, carevasăzică pentru cecitate morală (sau orbul găinii) există. (...) Eu...știu pe pielea mea ce înseamnă să-ți fie scoși părinții, amândoi bolnavi, dintr-o clădire în flăcări. Sunt doctor în țara asta minunată, iară de ei s-au ocupat alți doctori, altfel foarte buni. Dar prinși și ei ca șobolanii în cutiile ăstea ale morții în care i-ați obligat să lucreze, cu pereții ăștia nenorociți, cu prizele ăstea cumpărate la mâna a doua și cu prelungitoarele ăstea pe care și le-au cumpărat uneori singuri, pentru că onorata conducere banchetuia pe undeva, veselă că le-a câștigat echipa. Câștigătoare. Firesc ar fi până pe la ceasul patru să pice niște capete pe eșafod. Dar ce mai e firesc în țara asta. Întăriți-vă, toți, cei care astăzi treceți prin infernul clipei. Căci nu vă aveți decât unii pe alții”, a scris medicul Gabriel Diaconu, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mesajul unui medic după incendiul de la Constanța: ”Într-o orânduire coruptă nimeni nu e vinovat, pentru că ticăloșii au stabilit deja că toată lumea e de vină”