Antena Meniu Search
x

Video Ţările europene încep relaxarea: Certificatul verde devine istorie pentru Marea Britanie şi Israel

Deja alte state încep să se relaxeze. Marea Britanie, de exemplu, e gata să renunţe la certificatul verde. Şi Israelul ia în considerare acest lucru. În România, autorităţile spun că nu se gândesc la aşa ceva pentru că procentul de vaccinare este printre cele mai mici din Europa.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 20.01.2022, 20:13

Vezi și

Britanicii renunţă la toate restricţiile de săptămâna viitoare, inclusiv la certificatul verde. Purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, iar din luna martie ar putea fi eliminată şi măsura izolării. Atenţie, însă, peste 71% din populaţie este însă complet vaccinată. 

Şi Israelul s-ar pregăti să nu mai utilizeze certificatul verde. Graniţele sunt deschise, dar momentan călătorii, obligatoriu vaccinaţi, trebuie să facă un test PCR cu 72 de ore înainte de zbor. Şi perioada de carantina a fost redusă la 5 zile. 

Ţările europene renunţă încet-încet la restricţii

Suedia renunţă să mai solicite test negativ pentru intrarea în ţară. Dar toate persoanele care vin din Spaţiul European sunt în continuare obligate să prezinte certificatul digital. 

Pe acelaşi subiect

Si Elveţia a renunţat la majoritatea restricţiilor chiar şi pentru cei nevaccinaţi pentru a-şi salva sezonul de schi. 

Pe de alta parte, însă, Franţa a înăsprit condiţiile pentru neimunizaţi, iar certificatul verde a fost transformat în certificat de vaccinare. Asta înseamnă ca testele nu vor mai fi acceptate pentru intrarea în baruri sau restaurante. 

În Italia a intrat deja în vigoare legea care introduce vaccinarea obligatorie pentru persoanelor de peste 50 de ani care nu merg la serviciu şi certificatul de vaccinare pentru toţi cei mai în vârstă, dar care merg la muncă zilnic. 

Iar Austria va introduce două doze obligatorii pentru toţi cei mai mari de 18 ani. Măsurile se vor aplica de la începutul lunii februarie! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Sanatate » Ţările europene încep relaxarea: Certificatul verde devine istorie pentru Marea Britanie şi Israel