Antena Meniu Search
x

Suedia renunţa la restricţii de călătorie în plin val al pandemiei Omicron

De vineri, străinii care vor să intre pe teritoriul Suediei nu mai trebuie să prezinte teste negative realizate cu maxim 48 de ore înainte de a ajunge în ţară.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 13:52

Vezi și

Guvernul a renunţat la măsura introdusă pe 28 decembrie, după ce s-a observat că vizitatorii nu prezintă un risc deosebit de a răspândi Omicron.

În ultima săptămână, Suedia a raportat zilnic peste 20.000 de infecţii cu COVID, dublu faţă de recordul de îmbolnăviri de până acum. Campania de vaccinare a făcut însă ca numărul cazurilor grave să fie destul de redus, astfel că pacienţii nu au mai sufocat spitalele ca în valurile precedente.

Marea Britanie ar putea renunța la certificatul Covid

Dr. Tudor Toma, medic pneumolog în Marea Britanie a declarat pentru News.ro că peste o săptămână, pe 26 ianuarie, certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în Marea Britanie şi că deja medicii epidemiologi au anunţat că valul 5 al pandemiei aproape a trecut în Anglia.

„De pe 26 ianuarie se vor schimba anumite reguli, se pare că singura regulă care rămâne este legată de purtarea măştii în spaţiile interioare, iar certificatul COVID care, sincer, niciodată nu a fost promovat în Marea Britanie, nu va mai fi o măsură din partea Guvernului.

În spital avem mai puţini pacienţi decât am avut în valul 1 sau valul al doilea, iar cei care sunt internaţi, din păcate, rămân în continuare din categoria celor nevaccinaţi. Chiar mă gândeam de unde mai apar pacienţi nevaccinaţi, ei fac formele mai grave care necesită internare. În schimb, sunt foarte mulţi, inclusiv din colegi, persoane care au fost vaccinate şi care sunt testate pozitiv şi care, din cauza regulilor de carantinare, trebuie să stea 5 zile în izolare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Suedia renunţa la restricţii de călătorie în plin val al pandemiei Omicron