Antena Meniu Search
x

Video Transmitere comunitară a tulpinii britanice de coronavirus, în România. Medicii urmăresc situația cu îngrijorare

Avem 28 de noi cazuri de infectare cu tulpina mutant a coronavirusului. Se altfel, aceasta varianta circulă deja în jumătate dintre judeţe şi probabil va cuprinde întreaga ţară. Medicii au analizat primele cazuri depistate la noi.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 23.02.2021, 21:32

Vezi și
  • Raportul arată că 77 dintre oamenii infectaţi nu ştiu cum s-au îmbolnăvit. Asta înseamnă că transmiterea e comunitară

Doar 5 dintre cei infectaţi au fost diagnosticaţi după ce au călătorit în Marea Britanie. 

Ca vârstă, cei mai mulţi dintre cei depistaţi cu tulpină din UK au între 45 - 54 de ani, însă avem şi doi copii mai mici de un an infectaţi cu această tulpină. 

Astăzi am ajuns la 164 de cazuri cu tulpină mutant - 92 în Bucureşti, 11 în Timiş și nouă în Cluj. 

Medicii se uită cu îngrijorare la aceste statistici. Ei cred tot mai tare că se apropie de noi al treilea val al pandemiei, un val care, din cauza acestei tulpini, poate sufocă întreg sistemul medical în câteva săptămâni. 

INSP: Noua tulpină britanică ar putea cuprinde în curând întreg teritoriul României

Institutul Naţional de Sănătăte Publică a prezentat, marţi, analiza primelor 136 de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, cea din Marea Britanie, şi avertizează asupra riscului de a pătrunde în România şi alte noi tulpini.

"Devine evidentă necesitatea realizării de secvenţieri ale căror rezultate să fie comunicate în timp cât mai scurt, pentru declanşarea rapidă a investigaţiei epidemiologice", au transmis specialiştii. Aceştia atrag atenţia că "ridicarea prematură a măsurilor va duce la o creştere rapidă a ratelor de incidenţă, a numărului de cazuri severe şi a mortalităţii".

Analiza arată că 80 de cazuri sunt în Bucurşti, iar restul au apărut în 20 de judeţe. 77 de cazuri nu au nicio legătură epidemiologică între ele şi doar 4% au istoric de călătorie în Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sanatate » Transmitere comunitară a tulpinii britanice de coronavirus, în România. Medicii urmăresc situația cu îngrijorare