Video Tratament care combate cancerul, descoperit în excrementele de gâscă de un elev american
O descoperire făcută de un elev de gimnaziu din Chicago ar putea revoluţiona lumea medicinei.
O substanţă care poate combate cancerul a fost găsită în excrementele de gâscă. Descoperirea a fost făcută într-un program educaţional de la Universitatea din Illinois. Elevii au avut ca temă pentru acasă să găsească compuşi chimici, pe care i-au cultivat şi i-au analizat în laborator. Elevul a reuşit să izoleze o bacterie care produce o substanţă ce nu a mai fost găsită până acum şi care ar putea încetini dezvoltarea cancerului de piele şi ovarian. Cercetările sunt abia la început, însă oamenii de ştiinţă sunt de părere că descoperirea deschide calea spre noi tratamente.
Un elev de gimnaziu din Chicago a făcut o descoperire științifică remarcabilă în cadrul unui proiect școlar. O nouă substanță care combate cancerul a fost găsită în excrementele de gâscă, relatează ACS Omega.
În cadrul unui program educațional de 14 săptămâni la Universitatea din Illinois, elevii au fost încurajați să exploreze cartierul lor în căutarea de noi compuși bioactivi. Sub îndrumarea cercetătorilor, ei au învățat să cultive și să analizeze bacterii în condiții de siguranță.
Unul dintre elevi a adus la școală excremente de gâscă, din care a izolat o bacterie numită Pseudomonas idahonensis. Aceasta produce o substanță nouă, numită orfamidă N, care nu fusese descoperită până acum.
În teste de laborator, compusul a demonstrat că poate încetini creșterea celulelor de melanom și cancer ovarian. Mai mult, bacteria izolată poate inhiba peste 90% din creșterea unui alt tip de bacterie care cauzează infecții ale pielii, deschizând astfel perspective pentru dezvoltarea de noi antibiotice.
- Dieta simplă care ne poate proteja împotriva cancerului. Concluziile unui nou studiu
- STUDIU: Risc crescut de cancer la sân pentru femeile cu o greutate mai mare decât cea normală
- Testul care poate depista două forme de cancer în doar o oră. Noul dispozitiv va costa doar câţiva dolari
- 9.000 de femei diagnosticate anual de cancer la sân, în România. Loredana a depistat în urmă cu 18 ani boala,...
- Un tată din UK a descoperit un simptom ciudat în timp ce mânca un sandviş. Acum mai are doar câteva luni de trăit
Bacteriile, tot mai rezistente la antibiotice
Descoperirea vine într-un moment când bacteriile devin tot mai rezistente la antibioticele existente, iar cercetătorii caută cu disperare noi medicamente în lumea naturală. Din anii 1950, dezvoltarea antibioticelor bazate pe produse naturale a scăzut dramatic.
Deși din cele 14 probe colectate în Chicago doar una a prezentat activitate antibiotică, iar cercetările sunt abia la început, oamenii de știință consideră că acest succes demonstrează valoarea implicării tinerilor în cercetarea științifică.
Elevul care a făcut descoperirea apare ca și coautor al studiului științific publicat în revista ACS Omega, fiind recunoscut oficial pentru contribuția sa la această cercetare biomedicală.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰