Antena Meniu Search
x

Trei focare de COVID-19, în Spitalul Judeţean Galaţi. O femeie a fost depistată cu SARS-CoV-2 imediat după ce a născut

Trei focare de COVID-19 au fost confirmate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, în trei secţii diferite, fiind afectaţi atât pacienţi, cât şi cadre medicale.

De Redactia Observator la 07.10.2021, 16:11
Trei focare de COVID-19 au fost confirmate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi
Trei focare de COVID-19 au fost confirmate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi (scop ilustrativ) - Profimedia

Potrivit reprezentanţilor SJU Galaţi, focare de coronavirus evoluează în acest moment în secţiile Medicală 1, Cardiologie şi Neonatologie, relatează news.ro. În secţia Medicală 1, opt pacienţi au fost depistaţi pozitiv, iar focarul ar fi pornit de la doi pacienţi testaţi pozitiv la 24 de ore de la internare. Al doilea focar evoluează în secţia de Cardiologie unde au sunt patru pacienţi infectaţi. Primul pacient a fost diagnsoticat cu COVID la opt zile de la internare. Al treilea focar evoluează în secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi, unde sunt trei cadre medicale infectate, doar una dintre asistente fiind vaccinată anti-COVID. În aceeaşi secţie, o femeie a fost testată pozitiv imediat după ce a născut. Atât femeia, cât şi bebeluşul au fost transferaţi la alt spital.

Situaţia COVID-19 în judeţul Galaţi

În judeţul Galaţi, joi au fost raportate 207 cazuri noi şi 14 decese, între care care şi femeie de 32 de ani, nevaccinată. De altfel, doar unul dintre pacienţii care şi-au pierdut viaţa era vaccinat, un bărbat de 63 de ani, cu multiple alte afecţiuni. Judeţul Galaţi are 32.051 de bolnavi COVID de la debutul pandemiei. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 1.086. Bilanţul complet publicat joi, 7 octombrie, poate fi consultat AICI.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Trei focare de COVID-19, în Spitalul Judeţean Galaţi. O femeie a fost depistată cu SARS-CoV-2 imediat după ce a născut