Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un chirurg a operat o tumoare de mărimea unui măr din sprâncenele unui pacient, în premieră mondială

Un chirurg a îndepărtat o tumoare cerebrală prin sprâncene, lăsându-i pacientului doar o cicatrice mică, plus posibilitatea de recuperare rapidă, scrie Sky News.

de Redactia Observator

la 25.10.2024 , 12:34

chirurgi Un chirurg a operat o tumoare de mărimea unui măr din sprâncenele unui pacient, în premieră mondială - Profimedia Images

Anastasios Giamouriadis, neurochirurg în Aberdeen, Scoția, a realizat o procedură inovatoare prin care îndepărtează tumori cerebrale de dimensiunea unor mere mari prin sprâncene, aceasta fiind o premieră mondială.

Tehnica le permite pacienților să rămână doar cu o cicatrice mică, iar intervenția poate dura până la trei ore. Pacienții pot reveni la viața de zi cu zi în câteva zile.

Giamouriadis a explicat că, folosind această tehnică, pacienții se trezesc imediat după intervenție, având parte de o recuperare mai rapidă.

Articolul continuă după reclamă

În mod obișnuit, îndepărtarea tumorilor din partea frontală a creierului implica o procedură mai complicată, prin care se îndepărtaază o porțiune mare din craniu, expunând părți sănătoase ale creierului. Giamouriadis a modificat o tehnică existentă de chirurgie minim invazivă pentru a oferi mai mult spațiu prin sprâncene, permițând astfel îndepărtarea tumorilor de mari dimensiuni.

El este de părere că această metodă este "revoluționară și mult mai puțin invazivă", deoarece evită cicatricile mari de pe frunte, caracteristice intervențiilor tradiționale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Sănătate » Un chirurg a operat o tumoare de mărimea unui măr din sprâncenele unui pacient, în premieră mondială