Antena Meniu Search
x

Un singur pat ATI rămas liber pentru bolnavii de COVID-19 din România. 1.632 de locuri sunt ocupate, la nivel naţional

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a publicat situaţia paturilor libere de pe secţiile de Terapie Intensivă din ţară. Astfel, la nivel naţional, luni mai este disponibil un singur pat ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în judeţul Hunedoara.

De Redactia Observator la 11.10.2021, 14:41
Luni mai este disponibil un singur pat ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în judeţul Hunedoara
Luni mai este disponibil un singur pat ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în judeţul Hunedoara - Shutterstock (imagine folosită în scop ilustrativ)

După creşterea numărului de cazuri zilnice, România se confruntă cu o nouă criză a paturilor ATI. În secţiile de Terapie Intensivă din ţară mai este disponibil un singur loc pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. ”În data de 11 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1548 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1.632 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La  nivel naţional este disponibil un pat ATI liber, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, în Judeţul Hunedoara”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 132 de paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. ”Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, precizează autorităţile.

Bilanţ COVID-19 România

Luni, 11 octombrie, în România au fost raportate 9.148 cazuri noi de COVID-19 şi 200 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 16.981. Dintre acestea, 1.632 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 490 sunt minori, 456 fiind internați în secții și 34 la ATI.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Un singur pat ATI rămas liber pentru bolnavii de COVID-19 din România. 1.632 de locuri sunt ocupate, la nivel naţional