Antena Meniu Search
x

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă trimisă la Galaţi a fost transferată la Timişoara

Vestul ţării se confruntă cu o situaţie dificilă. După ce numărul cazurilor noi de infectări cu COVID-19 a crescut, autorităţile au decis ca unitatea mobilă de Terapie Intensivă, trimisă la Galaţi luna trecută, să fie transferată la Timişoara.

de Lidia Bobes

la 15.08.2020, 10:56

Vezi și
  • Numărul cazurilor noi de infectări cu COVID-19 a crescut.
  • Medicii din Timişoara au cerut ajutor.

Cu toate că unitatea nu a fost folosită acolo, pentru că nu au fost medici şi nici pacienţi, autorităţile locale au fost deranjate de această decizie.

20 de pacienţi erau joi internaţi la Terapie Intensivă, în stare gravă, un număr care depăşeşte cu mult capacitatea de tratare de către spitalele suport din judeţ. Aşa că medicii din Timişoara au cerut ajutor.

Dr. Radu Rotaru, coordonator proiect: Este a doua unitate care ajunge în judeţul Timiş pe lângă cea care a fost amplasată acum o lună la Spitalul Victor Babes. Are exact aceeaşi configuraţie, însemnând 12 paturi de terapie intensivă, dotate cu 12 monitoare, 12 ventilatoare şi 12 stative cu 3 injectomate pe fiecare stativ şi un injectomat. 

Managerul spitalului judeţean speră ca personalul medical necesar să fie cât mai repede relocat, astfel încât spitalul să fie funcţional în câteva zile. Pentru asta a cerut ajutor şi de la ISU, dar şi la DSP.

Dr. Aurelia Romilă, director medical Spitalul Judetean Galati: Această unitate este retrasă practic de aici pt a fi utilă în zona de vest, care este acum într-un impas epidemiologic mult mai mare decât noi.

În urmă cu o lună, însă, şi la Galaţi situaţia era critică. Aşa a ajuns acolo unitatea mobilă de terapie intensivă. Numai că n-a funcţionat nicio zi. N-a avut nici personal medical, dar nici pacienţi care să necesite internarea.

În aceste condiţii, TIR-ul medical a fost relocat. Decizia nu a fost însă pe placul autorităţilor locale.

Costel Fotea – presedinte CJ Galati: Nu este o decizie, mai degrabă văd o bâlbâială, o degringoladă. Noi am făcut nişte cheltuieli acolo ca unitatea mobilă să fie funcţională.

La Galaţi, media infectărilor este de aproximativ 40 de îmbolnăviri pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Unitatea mobilă de Terapie Intensivă trimisă la Galaţi a fost transferată la Timişoara