Antena Meniu Search
x

Video Vaccinare 24 de ore din 24, în Capitală. Cât va dura acest maraton şi unde se vor putea vaccina oamenii

În aşteptarea paşaportului unic de vaccinare, tot mai multe ţări europene îşi fac propriile certificate, nerăbdătoare să repornească economia. Asta le redă şi oamenilor vaccinaţi libertatea de circulaţie, dar şi ocazia să participe mai uşor la evenimente. În acest context şi ţara noastră accelerează campania de imunizare, prin maratoane de vaccinare. Chiar de vineri după amiază, în Capitală, se va da startul unui astfel de eveniment în centre care vor fi deschise non-stop. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 06.05.2021, 13:53

Vezi și
  • Vaccinare 24 de ore din 24, în Capitală

Startul se va da mâine la ora 16.00 şi maratonul se va încheia luni de dimineaţă la ora opt. În acest interval, vor fi vaccinaţi continuu toţi oamenii care vor veni în cele două locuri. Vorbim de Sala Palatului şi de Biblioteca Naţională. Desigur, dacă luni dimineaţă vor mai fi persoane în faţa celor două locaţii, atunci vor fi imunizate. 

Se pun la punct ultimele detalii înainte de a da startul maratonului de vaccinare anti-Covid-19

40 de cabinete au fost pregătite la Sala Palatului şi zece la Biblioteca Naţională. Se fac ultimele pregătiri, au fost delimitate cabinetele de vaccinare, au fost aduse materialele sanitare şi frigiderele în care vor fi aduse dozele de vaccin. 

Se va administra doar serul de la Pfizer, deci pot veni persoanele peste 16 ani. Sunt pregătite şi zone unde oamenii să rămână sub monitorizare 15 minute după ce li se administrează vaccinul. La Sala Palatului au fost deschise două astfel de zone, au fost aduse şi paturi pentru terapie intensivă, în cazul în care cineva va intra în şoc anafilactic şi va avea nevoie de îngrijiri speciale.

De asemenea, vor fi două ambulanţe care vor sta constant în faţa Sălii Palatului. 1.200 de voluntari s-au înscris să ajute în aceste zile, la maraton. Vorbim de medici, asistenţi, studenţi la medicină şi rezidenţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Vaccinare 24 de ore din 24, în Capitală. Cât va dura acest maraton şi unde se vor putea vaccina oamenii