Antena Meniu Search
x

Dacă vaccinul anti-Covid lipsește cu desăvârșire, nici cel anti-gripal nu pare prea ușor de găsit. Video

Dacă pentru vaccinul anti-Covid mai avem de aşteptat, nici cu vaccinul anti-gripal n-avem prea mult noroc. Imunizarea anti-gripală pare misiune imposibilă, în condiţiile în care stocurile farmaciilor s-au epuizat de mult. La fel şi cele distribuite gratuit prin medicii de familie. Iar producătorii promit o nouă tranşă cel mai devreme spre finalul acestei luni sau chiar începutul lunii decembrie.

de Nicu Tatu

la 01.11.2020, 22:55

Vezi și

"Bună ziua! Vaccin antigripal oare?"

"Nu este."

"Primiţi curând, nu ştiţi?"

"În decembrie."

Este răspunsul pe care oamenii îl primesc de cateva săptămâni în majoritatea farmaciilor din ţară. Vaccinul antigripal este de negăsit. Teama de COVID-19 a făcut ca cererea să depăşească cu mult aşteptările farmaciştilor.

Ioana Mateescu - farmacist şef: "Comanda noastră iniţială, făcută în luna august, era de 200 de doze. În momentul de faţă lista noastră de aşteptare depăşeşte 500 de persoane"

În lipsa vaccinului din farmacii, oamenii îşi pun speranţa în medicii de familie.

Prima tranşă de 400 de mii de doze distribuite medicilor de familie, din totalul de 3 milioane achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, s-a dovedit a fi insuficientă.

Emiliana Costiug - medic de familiie: "Am vaccinat bolnavii cronici cu risc major. Am primit 30 de doze pentru aceşti bolnavi, insuficient pentru câţi bolnavi avem în îngrijire"

Nelu Tataru, ministrul Sănătăţii: "Noi avem cele 2.970.000 de vaccinuri pe care le-am pus în distribuţie începând cu luna septembrie. 330 de mii pentru persoanele de toate vârstele şi 70 de mii pentru copii între şase luni şi cinci ani. În luna octombrie am pus, la fel, la dispozitia medicilor de familie un milion o sută. Până la sfârşitul acestei luni şi începutul lunii decembrie până la 2.970.000"

Până la următoarea tranşă de vaccinuri, medicii se speră că măsurile individuale luate pentru combaterea COVID-19 vor diminua şi transmiterea gripei sezoniere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Dacă vaccinul anti-Covid lipsește cu desăvârșire, nici cel anti-gripal nu pare prea ușor de găsit. Video