Valul 4 a umplut morga de la Institutul "Marius Nasta". Beatrice Mahler: "Încercăm să închiriem containere frigorifice"
Morga Institutului "Marius Nasta" din București s-a umplut, astfel că responsbilii unității medicale caută soluții de criză. Una dintre ele este închirierea unor containere frigorifice, a anunțat managerul Beatrice Mahler, potrivit Reuters.
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, trage un semnal de alarmă privind gravitatea valului 4 al pandemiei de coronavirus în România.
"În acest moment avem mari probleme cu eliberarea paturilor de la ATI, cu găsirea locurilor pentru cei care vin în stare gravă. Asta şi pentru că nu avem suficienţi angajaţi", a declarat dr. Beatrice Mahler pentru Reuters.
Managerul Institutului "Marius Nasta" a spus că morga institutului este plină, o soluție de criză fiind închirierea unor containere frigorifice.
Anita Timofte, asistentă şefă la ATI în Marius Nasta, a declarat pentru Reuters că este "speriată" din cauza lipsei de personal, care, "probabil nu va fi suficient" pentru toți cei care se vor îmbolnăvi.
- Reportaj Reuters, după ce România a oferit numărul record de cazuri la nivel european. Suntem pe locul 2 în topul...
- Bebeluş de o lună, vaccinat anti-COVID în loc să fie imunizat împotriva hepatitei, în Turcia. Dr. Kurugöl s-a...
- Florin Cîțu, despre vaccinarea obligatorie a personalului din aparatul critic: "Ce facem dacă cineva refuză? Ce...
"Sunt speriată pentru că nu ştiu cât de mult putem fi de ajutor, dacă suntem aşa puţini. Probabil că nu va fi suficient loc pentru câţi oameni se vor îmbolnăvi", a spus Anita Timofte.
În timp ce 72 la sută din populaţia UE s-a vaccinat deja anti-COVID-19, România are o rată de vaccinare de doar 34 la sută, ţara luptându-se cu lipsa de încredere în instituţiile statului, campaniile de dezinformare, infrastructura rurală precară, dar şi o educaţie scăzută în ceea ce priveşte vaccinarea, susțin jurnaliștii de la Reuters.
Beatrice Mahler: "Octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri"
În urmă cu aproape două săptămâni, medicul Beatrice Mahler declara că octombrie va fi luna când se va ajunge la zece mii de cazuri pe zi.
“În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creşterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectaţi pacienţii şi cazurile care ne vin la spital, nu cred că va fi mai bine în acest val, din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline, în România va fi greu, va fi greu în spitale”, a afirmat atunci Mahler.
Întrebată în cât timp România va ajunge la zece mii de cazuri pe zi în acest ritm, Beatrice Mahler a răspuns: "Cred că la două săptămâni după ce începem şcolile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră şi cred că în octombrie, dacă nu înţelegem că trebuie să respectăm regulile şi să purtăm mască şi să revenim la regula care limitează transmiterea infecţiei, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri".
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a constatat o severitate a manifestărilor şi o evoluţie mai rapidă către terapie intensivă a pacienţilor care se internează. “Atunci când vezi că tot mai mulţi tineri sunt bolnavi, în terapie intensivă avem şapte pacienţi, din cei şapte cinci sunt intubaţi, avem o severitate a manifestărilor, o evoluţie mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienţilor care se internează. Pentru o anumită categorie de pacienţi gravitatea formelor atunci când vorbim de tulpina Delta este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler.
Ea a precizat că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului care le este aplicat. “Unii sunt revoltaţi dintre cei internaţi, spunând că sigur se simt mai rău pentru că au venit în spital. Am avut această replică: am venit în spital şi mă simt mai rău decât când am venit. Pentru că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului. Nu sunt mulţi, e adevărat, e o categorie mică, dar atunci când vorba de tine chiar nu înţelegi ce se întâmplă”, a mai spus Beatrice Mahler.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰