Antena Meniu Search
x

Bebeluş de o lună, vaccinat anti-COVID în loc să fie imunizat împotriva hepatitei, în Turcia. Dr. Kurugöl s-a contrazis în declaraţii în decurs de o zi

Dezvăluirile unui medic au stârnit rumoare în Turcia, după ce acesta a afirmat că un bebeluş de numai o lună a fost vaccinat „din greșeală” anti-COVID-19. De fapt, nou-născutul trebuia să fie vaccinat împotriva hepatitei, dar s-a produs o eroare, iar copilul a devenit astfel cea mai tânără persoană vaccinată împotriva coronavirusului, conform datelor cunoscute.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 22:36

- Profimedia

Zafer Kurugöl, specialist în boli infecțioase pediatrice de la Universitatea Ege din Turcia, a dezvăluit joi că, "în iulie, un bebeluș de o lună a fost vaccinat din greșeală anti-COVID-19, în loc să primească un vaccin împotriva hepatitei". Acesta a precizat miercuri, pentru NTV, că "uneori, clinicile medicale amestecă dozele de vaccin, iar unii micuţi sunt imunizaţi cu serul anti-COVID". Dr. Kurugöl a insistat, în schimb, asupra faptului că vaccinul nu a avut efecte negative asupra bebeluşului, folosind cazul pentru a sprijini teoria că anticorpii apar şi la nou-născuţi. "Vom publica rezultatele curând, într-o revistă medicală de renume. Chiar şi la bebeluşi, chiar şi în doze mari, nu au fost probleme legate de efectele secundare", a adăugat medicul, potrivit duvarenglish.com.

Noi precizări despre bebeluşul vaccinat anti-COVID

O zi mai târziu, Zafer Kurugöl a oferit mai multe detalii despre incident, precizând că a fost un caz singular şi nu s-a petrecut în Izmir. "Atât ministerul Sănătăţii, cât şi autorităţile legale au fost anunţate despre incidentul de acum aproximativ trei luni", a menţionat el, revenind asupra declaraţiilor anterioare. "Am monitorizat cu atenţie copilul, ca să ne asigurăm că e sănătos", a mai spus el, completând că inima şi rinichii acestuia au funcţionat în continuare la parametri normali şi nu au fost detectate anomalii de niciun fel. De asemenea, şi-a cerut scuze pentru orice "afirmaţii greşite" pe care le-ar fi făcut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bebeluş de o lună, vaccinat anti-COVID în loc să fie imunizat împotriva hepatitei, în Turcia. Dr. Kurugöl s-a contrazis în declaraţii în decurs de o zi