Antena Meniu Search
x

Video Variola maimuţei în România. Autorităţile caută să afle dacă există vreo legătură între cele trei cazuri depistate

Cazurile de variola maimuţei se înmulţesc în fiecare zi în România, iar autorităţile încearcă să limiteze răspândirea bolii. Direcţia de Sănătate Publică a început anchete epidemiologice după primele cazuri de variola maimuţei confimate la noi în ţară. Şi nu doar DSP cercetează totul, ci şi poliţia. Primul caz confirmat din ţara noastră, un bărbat de 26 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să colaboreze şi să declare contacţii direcţi din ultima perioadă. Între timp, a fost anunţat un al treilea caz, la un bărbat de 31 de ani, iar acum oficialii încearcă să afle dacă există vreo legătură între cei trei pacienţi. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 15.06.2022, 17:42

Vezi și

Cel de-al treilea caz de variola maimuţei depistat în România, confirmat în urma analizelor de laborator, este un bărbat de 31 de ani din Bucureşti. Alarmat de simptome, acesta s-a prezentat marţi la un spital din Capitală şi le-a spus medicilor că primele semne de boală au debutat în data de 10 iunie. Pacientul a fost internat, este sub tratament şi a fost plasat în izolare în spital. 

Variola maimuţei în România. Se caută legătura dintre cazuri

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat faptul că acesta nu are istoric de călătorie în afara ţării. De altfel, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti trebuie să deschidă o altă anchetă epidemiologică şi în acest caz, pentru a stabili dacă există vreo legătură între cazurile de îmbolnăvire de până acum. 

Tot mai mulţi pacienţi cu variola maimuţei. Consiliu de Urgenţă al OMS

Cele mai noi date arată faptul că, până acum, la nivel internaţional sunt aproximativ 1.600 de persoane confirmate cu variola maimuţei, iar alte 1.500 sunt suspecte de infectare cu acest virus. Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii se declară îngrijorată de răspândirea rapidă a bolii şi ia în calcul inclusiv schimbarea numelui de "variola maimuţei" cu un altul "nediscriminatoriu". Acest lucru urmează să se stabilească într-o şedinţă programată pe 23 iunie, când va fi luat în discuţie şi dacă este cazul să fie declarată stare de urgenţă de sănătate la nivel mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Variola maimuţei în România. Autorităţile caută să afle dacă există vreo legătură între cele trei cazuri depistate