Antena Meniu Search
x

Virgil Pruteanu a primit premiul pentru inovații în sănătate din partea CNIPMMR

După ce a urmat diferite cursuri în diverse colțuri ale lumii, cum ar fi Japonia, SUA sau Suedia, Virgil Prutreanu a decis să se stabilească în România pentru a le ofere conaționalilor săi acces către numeroase metode de terapie care ar fi fost altminteri inaccesibile.

de Redactia Observator

la 05.11.2020, 11:44

Virgil Pruteanu, primul "importator" oficial al chiropracticii în Constanța, cunoscut și apreciat atât în țară, cât și peste granițe, după ce a ajutat sute de persoane să se recupereze mai repede după diferite afecțiuni și să-și mențină starea de sănătate, a câștigat "Premiul special pentru inovații în sănătate" în cadrul celei de-a 28-a gale în care se prezintă "Topul Național al Firmelor Private din România" organizate vineri, în București.

Pasiunea sa pentru vindecare s-a transformat într-o profesie, pe care a cultivat-o vreme de 20 de ani, perioadă în care a tratat sute de pacienți, de la persoane obișnuite și până la campioni mondiali. Sportivii cu care a lucrat au câștigat două medalii la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012, în intervalul de 5 ani de zile în care Virgil Pruteanu a fost fizioterapeutul Lotului Olimpic de Haltere al României.

Premiul Special pentru Inovații în Sănătate

În prezent, colaborează cu diverse campioane din același sport, precum Bianca Costea (medaliată cu aur la înot), Elena Andrieș (peste 30 medalii de aur naționale și internaționale) sau Loredana Toma (campioană mondială și campioană europeană de 3 ori).

90% dintre sportivii de top ai planetei recurg la tratamentele chiropractice pentru a-și crește potențialul de performanță. Cu toate acestea, pe lângă sportivi, numeroase persoane apelează la Virgil pentru ameliorarea durerilor de spate, coloană, pelvis și așa mai departe. Terapia sa care te poate scăpa de bisturiu este realizată prin intermediul mai multor tehnici învățate și perfecționate de chiropractician de-a lungul ultimelor două decenii.

Chiropractica se bazează pe prevenirea, diagnosticul și tratamentul alterărilor sistemului neuro-musculo-scheletic prin manipulări efectuate pe diverse părți ale corpului, inclusiv coloana vertebrală și pelvis. Aceste alterări, adesea dureroase, sunt numite subluxații.

Chiropracticianul se ocupă de coloana vertebrală, care este piatra de temelie a scheletului și care protejează sistemul nervos central. Acesta din urmă reglează funcționarea corpului și controlează toate părțile sale prin nervii conectați la coloana vertebrală. Prin urmare, o relație bună între cele două părți este esențială,” a declarat Virgil Pruteanu.

Specialistul a semnalat însă, în repetate rânduri, faptul că este foarte important ca persoanele care se confruntă cu probleme să apeleze numai la specialiști certificați, pentru a preveni eventualele situații neplăcute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Virgil Pruteanu a primit premiul pentru inovații în sănătate din partea CNIPMMR