Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video West Nile, prezent în patru sectoare din Capitală. Unde au fost găsite larve de ţânţari purtători ai virusului

Semnal de alarmă tras de cercetătorii de la Institutul Cantacuzino. Ei au identificat larve de ţânţari purtători ai virusului West Nile în patru sectoare din Capitală. Descoperirea vine după ce INSP a anunţat prima îmbolnăvire din acest un an, a unui bărbat din Bucureşti.

de Andreea Milea

la 29.07.2024 , 13:41

Cercetătorii de la Institutul Cantacuzino au anunţat prezenţa virusului West Nile în sectoarele 1, 2, 3 şi 4 din Capitală. Anunţul lor vine după ce specialiştii de la Institutul de Sănătate Publică au transmis primul caz de îmbolnăvire - un bărbat din sectorul 5 al Capitalei.

Tratamente împotriva ţânţarilor

De atunci, municipalitatea a intensificat numărul tratamentelor aplicate împotriva ţânţarilor, tratamente pe care le-au făcut în zonele în care probele au fost pozitive, astfel încât numărul de infectări să nu crească foarte mult, până la finalul acestei veri. Compania Eco Igienizare a aplicat până acum 15 tratamente şi vor continua cu ele până la finalul lunii octombrie.

Vezi și

Biologii primăriei spun însă că ţânţarii au devenit destul de rezistanţi în faţa soluţiilor folosite. De altfel, aceştia s-au şi înmulţit foarte mult în ultimul timp din cauza temperaturilor foarte ridicate. dar şi a ploilor abundente.

Anul trecut, la nivel naţional, au fost raportate 53 de cazuri de infectare cu virusul West Nile, iar 6 persoane şi-au pierdut viaţa.

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Sănătate » West Nile, prezent în patru sectoare din Capitală. Unde au fost găsite larve de ţânţari purtători ai virusului