Antena Meniu Search
x

Curs valutar

12 români au fost uciși de virusul West Nile, iar peste 100 sunt infectați

Bilanţ alarmant în cazul victimelor provocate de virusul West Nile. În doar o săptămână, numărul deceselor s-a dublat şi a ajuns acum la 12, iar peste 100 de persoane sunt infectate. Reprezentanţii Ministerului Sănătaţii spun că, deocamdată, nu poate fi vorba de o epidemie.

de Redactia Observator

la 31.08.2018 , 10:01

Bilanţ alarmant în cazul victimelor provocate de virusul West Nile. În doar o săptămână, numărul deceselor s-a dublat şi a ajuns acum la 12, iar peste 100 de persoane sunt infectate. Reprezentanţii Ministerului Sănătaţii spun că, deocamdată, nu poate fi vorba de o epidemie. În acelaşi timp Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru persoanele care merg în Grecia, unde există risc crescut de contactare a virusului.

Cel mai recent caz de deces din cauza virusului West Nile este al unui bărbat din localitatea constanţeană Peştera. Este al doisprezecelea, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii. Cinci s-au înregistrat în Bucureşti, două în judeţul Olt şi câte unul în judeţele Iaşi, Galaţi, Covasna, Dâmboviţa şi Constanţa. În plus 117 persoane au prezentat simtome asociate cu acest virus după ce au fost înţepate de ţânţari.

În majoritatea cazurilor boala afectează sistemul nervos al omului. Însă, dacă primeşte tratament în timp util, pacientul nu rămâne cu sechele.

Vezi și

Specialiştii recomandă populaţiei să evite pe cât posibil expunerea la ţânţari. Să poarte haine lungi, să folosească spray-uri de protecţie şi să aibă plase la geamuri. În plus, Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru cei care merg în Grecia, unde există riscul crescut al contactării bolii West Nile. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » 12 români au fost uciși de virusul West Nile, iar peste 100 sunt infectați