Antena Meniu Search
x

În 16 judeţe din sudul şi sud estul ţării, dar şi în Capitală, iarna a cauzat mai multe incidente

Valul de aer siberian a adus însă ger, viscol, ninsori şi polei în aproape toată ţara. Avertizarea cod galben de vreme severă expiră abia în această seară, miercuri. 11 mii de poliţişti şi pompieri sunt pregătiţi să intervină.

Vezi și

Valul de aer siberian a adus însă ger, viscol, ninsori şi polei în aproape toată ţara. Avertizarea cod galben de vreme severă expiră abia în această seară, miercuri. 11 mii de poliţişti şi pompieri sunt pregătiţi să intervină. Vremea rea a lovit deja la Iaşi, unde oamenii au avut o noapte de-a dreptul geroasă, iar la Botoşani, un TIR a rămas blocat din cauza zăpezii. În Teleorman, 7 oameni printre care şi un bebeluş au fost victimele unui accident rutier.

Pe şoseaua acoperită de zăpada viscolită, cu marcaje imposibil de observat, două maşini s-au izbit frontal în apropiere de localitatea Crângu, Teleorman. Un bebeluş de doar câteva luni, trei femei şi trei bărbaţi au fost implicaţi. Pentru unul dintre şoferii celor două autoturisme a fost nevoie de descarcerare.

Şi la intrare pe Autostrada Soarelui în dreptul localităţii Drajna, din cauza zăpezii viscolite, benzile de mers abia se mai puteau observa. Drumurile au fost acoperite de zăpadă şi în Clăraşi, dar şi în apropierea Capitalei.

Suntem pe drumul judeţean care leagă localităţi precum Corbeanca, Baloteşti, Tunari, Dimieni de Bucureşti. Se circulă foarte, foarte greu. Sunt coloane de peste doi, trei kilometri. De aproape 15 minute, nici urmă de vreun utilaj de deszăpezire. Pe jos este zăpadă, care acoperă un strat subţire de gheaţă.

În Bucureşti, oamenii au făcut faţă vântului puternic şi ninsorii abundente doar îmbrăcaţi gros. În centrul Capitalei, temperaturile au fost negative. În maşini, bucureştenii au fost feriţi de ger, dar au avut de trecut testul răbdării. S-a circulat greu. Doi, trei kilometri parcurşi în jumătate de oră.

Autorităţile au anunţat că 700 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină, iar cele 6 sectoare dispun de 45 de mii de tomne de material antiderapant. Şi totuşi, traficul a fost paralizat.

Încă de azi-noapte, şi la Botoşani, ninsoarea a făcut probleme. Un tir a rămas împotmolit. Până la sosirea utilajelor de deszăpezire, circulaţia a fost blocată pe o bandă.

La Iaşi, termometrele au arătat până la minus 10 grade. În nordul, centrul şi sud-estul ţării a fost cel mai frig. Temperaturile au scăzut până la minus 17 grade.

Temperaturile se vor menţine negative. Termometrele vor arăta până la minus 6 grade.

Vântul va spori și el senzația de frig, mai ales în sud-est şi pe crestele montane, unde vor fi rafale de 70-80 de kilometri pe oră.

Atenţionarea cod galben de vânt, ninsori viscolite şi depuneri de gheață este valabilă până diseară, miercuri, la ora opt, dar nu este exclus să fie extinsă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » În 16 judeţe din sudul şi sud estul ţării, dar şi în Capitală, iarna a cauzat mai multe incidente