Antena Meniu Search
x

24 de interlopi din Iaşi au fost achitaţi într-o singură zi, pentru că li s-au prescris fapte

24 de interlopi din Iaşi au fost achitaţi într-o singură zi, pentru că li s-au prescris fapte. Doar trei dintre membri Clanului Corduneanu au fost condamnaţi, pedepsele fiind însă foarte mici.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.02.2020, 13:02

24 de interlopi din Iaşi au fost achitaţi într-o singură zi, pentru că li s-au prescris fapte. Doar trei dintre membri Clanului Corduneanu au fost condamnaţi, pedepsele fiind însă foarte mici.

Din cele 27 de persoane inculpate în dosarului Cordunenilor, 24 au răsuflat uşurate, joi. Curtea de Apel Cluj a constatat că principalele infracţiuni pentru care fraţii Corduneanu şi aşa-zişii lor locotenenţi au fost incriminaţi fie nu au fost probate, fie s-au prescris. Astfel, tandemul achitare-prescriere i-a scăpat de acuzaţii pe cei mai cunoscuţi dintre fraţii Corduneanu: Vasilică, Gelu, Petronela, Bogdan sau Adrian. 

Singurul din familie condamnat este Marian Simion Corduneanu, care a fost condamnat la 5 ani pentru o faptă care nu a „apucat“ să se prescrie.

Costel Corduneanu a primit 3 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni care, de regulă, sunt judecate de instanţele locale. El a fost găsit vinovat de infracţiuni informatice, mai exact pentru că a plătit un hacker să îi spioneze laptopul fostei neveste, pentru a descoperi dacă aceasta face sau nu videochat. 

Pe acelaşi subiect

Costel Corduneanu a stat în arest preventiv în acest dosar 1 an şi 3 luni, ceea ce înseamnă că poate cere eliberarea condiţionată anul acesta înainte de Crăciun, scrie Ziar de Iaşi.

Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor. În timpul procesului, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors acasă la Iaşi. 

Cordunenii au fost acuzaţi că s-au organizat pe paliere şi au derulat o „vastă activitatea infracţională, de la şantaj, furturi, infracţiuni imobiliare sau bancare, înşelăciune etc“. Numai reţeaua de hoţi din Europa, întinsă în peste 30 de ţări, ar fi adus clanului sute de mii de euro, potrivit procurorilor. De menţionat că procurorii DIICOT au primit sprijin inclusiv din partea FBI în instrumentarea acestui dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 24 de interlopi din Iaşi au fost achitaţi într-o singură zi, pentru că li s-au prescris fapte