Antena Meniu Search
x

Trei săptămâni până la începerea noului an școlar, iar unele școli sunt în șantier

Şcolile îşi aşteaptă elevii cu braţele deschise. Braţele muncitorilor, care tot nu au terminat de renovat multe şcoli. Se munceşte încet şi foarte încet, iar multe dintre unităţile de învăţământ sunt în renovări de ani buni, ca în legenda meşterului Manole

Vezi și

Şcolile îşi aşteaptă elevii cu braţele deschise. Braţele muncitorilor, care tot nu au terminat de renovat multe şcoli. Se munceşte încet şi foarte încet, iar multe dintre unităţile de învăţământ sunt în renovări de ani buni, ca în legenda meşterului Manole. 

O şcoală se face în ani. De vreo 10 ani. Muncitorii par a fi ca meşterul Manole. Ştiu când au început reabilitările la această şcoală, dar nu ştiu când termină.

Până pe 1 septembrie nu vor şti dacă vor învăţa în şcoala lor, sau în alta. Şi nu sunt singurii care au această.incertitudine. În Capitală, încă se mai lucrează la câteva şcoli prin programul Băncii Europene de Investiţii. După 10 ani, repezentanţii primăriei dau vina pe firmele de construcţii care nu au respectat contractul şi invocă alte probleme tehnice apărute în timpul lucrărilor. Dar promit că, până la iarnă, totul va fi gata.

Însă, la nivel naţional, 2 şcoli din 10 îşi vor deschide pe 15 septembrie, nu porţile, cu şantierele. Ministrul Educaţiei nu are o cifră exactă a şcolilor unde lucrările de modernizare nu se vor încheia la timp. Începerea noului an şcolar e pe planul doi. Pe primul loc sunt negicierile pentru majorarea salariilor.

"Rezilierea contractului cu două firme si respectarea etapelor juridice care au permis reînceperea procedurii de achizitie publică. Necesitatea unor lucrări suplimentare apărute în urma decopertărilor elementelor de rezistenţă a structurii corpului de şcoală"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Trei săptămâni până la începerea noului an școlar, iar unele școli sunt în șantier