Antena Meniu Search
x

Video 3.000 de oameni au stat noaptea la coadă pentru alimente care ajungeau la doar 700. Când și-au dat seama, a început haosul

Scandal şi îmbulzeală la împărţirea pachetelor cu ajutoare europene! Trei mii de oameni din Târgu Jiu au stat la coadă cu noaptea în cap ca să primească ulei, făină şi zahăr. Alimentele au ajuns însă doar pentru 700 de persoane. Autorităţile susţin că singurul criteriu după care sunt acordate este "primul venit, primul servit". 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 09.01.2023, 20:10

Vezi și

Oamenii au început să formeze o coadă în faţa stadionului din Târgu Jiu încă de la 4 dimineaţa. Ca să nu mai stea în frig, angajaţii de la Direcţia de Protecţie Socială au început programul cu o oră mai devreme, la 7. 

Localnic: De o oră stau la coadă...

Localnică: Aşteptăm să ne vină rândul. Pentru pachetele pe care le luăm, chiar merită să aşteptăm la rând.

Localnică: Pentru aceste ajutoare care se dau pentru soţul meu, fiindcă este cu handicap. Proastă organizarea. 

Pe acelaşi subiect

Explicaţia pentru îmbulzeala de la Târgu Jiu

Îmbulzeala are şi o explicaţie. Au fost doar 700 de pachete dar de 4 ori mai multe persoane cu dizabilităţi care au venit să primească ajutoare. Alimentele s-au dat în ordinea în care oamenii au venit. 

Elena Creţan, Direcţia de Protecţie Socială Târgu Jiu: La fiecare tranşă am întâmpinat aceeaşi problemă. Nu există nicio pârghie cu care să venim în sprijinul celor trei mii de oameni sau cel puţin diferenţei care rămâne fără pachet. Din discuţiile cu dumnealor, am înţeles că stăteau la rând şi de la 4-5 dimineaţa.

Programul european de ajutorare a pensionarilor cu venituri foarte mici, a familiilor care câştigă mai puţin de 600 de lei pe membru şi a persoanelor cu handicap a început în 2020. La nivelul judeţului Gorj, au fost împărţite peste 20 de mii de cutii care conţin făină, mălai, zahăr, ulei, conserve sau orez. Primăria Târgu Jiu a primit circa 1.500 de pachete cu alimente, dintre care a distribuit iniţial doar jumătate. 

În România, 1,2 milioane de persoane beneficiază de astfel de ajutoare. Valoarea unui pachet se ridică la 260 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 3.000 de oameni au stat noaptea la coadă pentru alimente care ajungeau la doar 700. Când și-au dat seama, a început haosul