Antena Meniu Search
x

Cele 35 de mii de locuri în grădiniţele de stat, prea puţine pentru copiii din Bucureşti

Prima zi de înscriere la grădiniţă a început cu nervi şi cozi pentru mii de părinţi din Capitală! Au aşteptat cu orele să-şi înregistreze copiii, dar au aflat că riscă să nu prindă niciun loc din cele 35 de mii disponibile în Bucureşti.

Vezi și

Prima zi de înscriere la grădiniţă a început cu nervi şi cozi pentru mii de părinţi din Capitală! Au aşteptat cu orele să-şi înregistreze copiii, dar au aflat că riscă să nu prindă niciun loc din cele 35 de mii disponibile în Bucureşti. Prioritate au copiii care au împlinit deja cinci ani, cei orfani şi cei cu dizabilităţi.

La 9 dimineaţa, zeci de părinţi aşteptau deja de câteva ore la poarta unei grădiniţe de stat din sectorul 3, ca să-şi înscrie copiii. Chiar dacă este abia prima zi în care pot depune actele, au vrut să se asigure că vor prinde unul dintre cele 80 de locuri. 

Dorinţele părinţilor şi criteriile de înscriere nu coincid neapărat. Contează mai puţin domiciliul familiei şi mai mult dacă mama sau tatăl lucrează în apropierea grădiniţei. E o condiţie contestată de mulţi. 

Au prioritate copiii orfani de unul sau de ambii părinţi, cei care mai au un frate sau o soră la aceeaşi grădiniţă şi cei cu dizabilităţi.

Abia apoi, vor prinde locuri şi ceilalţi preşcolari - dar nu toţi, pentru că cererea este în fiecare an mai mare decât oferta. 

Spre exemplu, în Militari, Drumul Taberei şi Titan grădiniţele sunt deja pline. În toată Capitala, există 35 de mii de locuri la stat şi aproximativ 10 mii la privat. Acolo, însă, taxa lunară ajunge la 1.500 de lei. 

Şi vârsta face diferenţa, în cazul grădiniţelor de stat. Prioritari sunt copiii care au împlinit cinci ani, apoi cei care au patru ani.

Marian Banu, purtător de cuvânt ISMB: "Ca noutate, în limita locurilor disponibile, putem înscrie copiii şi sub trei ani. Mă rog, pe o limită rezonabilă. Între doi ani şi jumătate, trei ani."

Cererile de înscriere se depun până pe data de 8 iunie. La finalul fiecărei zile, conducerea este obligată să afişeze câţi copii s-au înscris şi câte locuri au mai rămas. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Cele 35 de mii de locuri în grădiniţele de stat, prea puţine pentru copiii din Bucureşti