Antena Meniu Search
x

5 capcane în care corpul tău poate pica din dorința de a duce un stil de viață echilibrat

Din dorința de a avea un corp sănătos și bine sculptat, de a duce la capăt toate ambițiile pe toate planurile și de a respecta toate recomandările specialiștilor, mulți pot cădea în capcane care le pot fi extrem de dăunătoare pe termen lung.

Din dorința de a avea un corp sănătos și bine sculptat, de a duce la capăt toate ambițiile pe toate planurile și de a respecta toate recomandările specialiștilor, mulți pot cădea în capcane care le pot fi extrem de dăunătoare pe termen lung, în ciuda faptului că intențiile lor sunt bune. De la unele probleme de sănătate, până la anxietate și stres, chiar și activitățile bune pot sta la baza celor mai comune probleme cu care omul modern și activ se confruntă în 2018.

5 capcane în care corpul tău poate pica din dorința de a duce un stil de viață echilibrat:

1. Faci prea mult sport, iar de la un punct asta îți poate dăuna

Activitatea fizică este recomandată oricărei persoane, indiferent de vârstă. În funcție de context medical, istoric personal și ocupație, și activitatea sportivă poate fi de o anumită intensitate, mai mare sau mai redusă. Putem vorbi, așadar, de la reprize de jumătate de oră de alergat în fiecare zi sau trei zile pe săptămână petrecute la bazin, până la ore întregi petrecute la sala de sport făcând exerciții fizice complexe. Toate sunt extrem de benefice pentru corp, pentru inimă, pentru creier, îmbunătățind oxigenarea și circulația sângelui, însă în cazuri extreme în care nu ești atent pot duce la anumite probleme destul de importante. Unele tipuri de artroza apar tocmai din pricina șocului prea puternic la care corpul este expus în fiecare zi, tocmai de aceea este important ca decizia de a începe o activitate fizică intensă să fie făcută după prezentarea în fața unui specialist, care să analizeze în ce punct te afli din punct de vedere fizic, și care ar fi cel mai bun început care să nu îți pună în pericol sănătatea, așa cum arată și acest raport.

2. Relaxarea e recomandată de toți specialiștii, dar până la un punct

Specialiștii recomandă pauze regulate pe parcursul unei zile, mai ales la locul de muncă. Dacă ai un job care necesită să stai ore întregi la birou, atunci e foarte important să iei pauze de relaxare, printr-o plimbare de câteva minute la două ore. Dar relaxarea poate căpăta și forme nocive. Odată ajuns acasă, poți considera că următoarele ore dedicate relaxării ar trebui să fie pe o canapea sau fotoliu, uitându-te la un film. Acest obicei se încadrează în sedentarism, principalul factor, alături de alimentația greșită, care duce la problemele cu greutatea.

3. Prea multe schimbări într-un timp prea scurt

Din ambiția de a duce un stil de viața echilibrat, poți trece printr-un proces de schimbări multe pe care le vei încerca într-un timp foarte scurt. Însă acest lucru poate fi periculos, explică psihologul Frank J. Sileo, de la Center for Psychological Enhancement in Ridgewood: "Schimbările unui stil de viață reprezintă un proces și nu se pot produce peste noapte." Un studiu publicat în British Journal of General Practice arată că vei avea nevoie de 66 de zile ca o schimbare să devină o obișnuință de comportament. De asemenea, prea multe schimbări radicale făcute în același timp pot duce la frustrare și, în cele din urmă, la eșec, producând efecte negative pe plan psihologic.

4. Te cântărești zilnic

Cântarul poate fi de multe ori un bun indicator al vieții tale din ultima lună, dar uneori poate fi și mincinos. În primul rând, un cântar îți va arăta doar numărul de kilograme, dar nu îți va indica și alte elemente importante, precum cât țesut adipos ai și care este masa musculară din organism. În al doilea rând, un cântar poate fi ușor influențat. Poți să te urci pe el când corpul tău este deshidratat și vei avea câteva kilograme în minus. Mai mult, din dorința de a vedea cât mai puține kilograme pe cântar, poți fi tentat să te înfometezi mai mult, un proces foarte periculos pentru sănătatea ta. Cea mai bună soluție este să te cântărești de cel mult două ori pe lună și să-ți notezi evoluția. Ține minte, schimbările reale și sănătoase nu vin niciodată repede.

5. Faci dușuri prea calde

Apa fierbinte deshidratează firul și astfel apar riscurile căderilor de păr, explică Ryan Welter, un medic american expert în transplant de păr. Practic, prin apa fierbinte, tot uleiul care îți protejează părul se duce la scurgere, ceea ce pune în pericol rădăcina. Sfatul cel mai bun este lași apa mai rece cu câteva grade.

Sursă foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 5 capcane în care corpul tău poate pica din dorința de a duce un stil de viață echilibrat