Antena Meniu Search
x

Video 5 urși din Argeş vor fi monitorizați prin GPS de o fundaţie pentru protejarea mediului, pentru le înţelege comportamentul

După ce gospodării întregi din Argeş au fost devastate de urşi în ultimul timp, o fundaţie pentru protejarea mediului a iniţiat un proiect prin care cinci urşi vor fi capturaţi pentru a li se monta colare cu GPS. Astfel, animalele vor fi supravegheate şi împiedicate să mai dea buzna în curţile oamenilor.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 08:39

Vezi și
  • â

Imaginile în care urşii se apropie periculos de mult de oameni vor fi istorie. Cel puţin asta îşi propun cei de la Fundaţia Conservation Carpathia care au lansat un proiect ce presupune studierea comportamentului urşilor care creează probleme în zona zona Carpaților Meridionali. 

Mihai Zotta - director tehnic Conservation Carpathia: El este destinat în principal să ajute comunitatea locală, pentru diminuarea cât mai mult a conflictelor om - urs, care ştim cu toţii că există, şi chiar în anumite perioade sunt destul de intense. 

Cinci urşi din pădurile din Argeş, care coboară frecvent în preajma gospodăriilor, vor fi capturaţi şi li se vor monta colare GPS, după care vor fi eliberaţi.

Mihai Zotta - director tehnic Conservation Carpathia: În momentul în care un urs intră sau se apropie de o astfel de zonă colegii vor primi o alertă, un semnal şi vor şti exact ce urs şi unde încearcă acesta să pătrundă în comunitate. Asta implică şi o responsabilitate şi un efort pentru că oamenii noştri vor trebui să fie disponibili, împreună cu colegii de la Jandarmeria Română 24 de ore din 24. 

Dacă proiectul va avea succes, va putea fi implementat în mai multe zone din ţară în care animalele sălbatice ameninţă gospodăriile oamenilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » 5 urși din Argeş vor fi monitorizați prin GPS de o fundaţie pentru protejarea mediului, pentru le înţelege comportamentul