Antena Meniu Search
x

Șase luni de la tragedia de pe lacul Siutghiol

Salvatorii fără salvare din lacul Siutghiol au fost comemoraţi, astăzi, la locul tragediei Pentru Laura, Gabriela, Petre şi Ginel, rudele şi prietenii au aruncat flori şi lumânări în lac.

Vezi și

Salvatorii fără salvare din lacul Siutghiol au fost comemoraţi, astăzi, la locul tragediei Pentru Laura, Gabriela, Petre şi Ginel, rudele şi prietenii au aruncat flori şi lumânări în lac. 

Un tată îşi plânge fiul. O mamă, fiica. Suferinţa i-a adunat pe toţi, părinţi, fraţi şi colegi, pe malul lacului Siutghiol.

În urmă cu şase luni, cei patru salvatori stăteau agăţaţi de epava elicopterului SMURD, în lacul îngheţat. Sperau într-o salvare.

Pentru ei, salvarea n-a ajuns la timp - pompierii au fost ghidaţi greşit, iar barca avea motorul stricat. De pe pontonul unde au fost aduse, rând pe rând, victimele, rudele privesc în larg, spre locul tragediei. Pe Lacul Siutghiol plutesc acum flori şi lumânări.

Prima victimă adusă la mal a fost Laura Vizireanu, un medic de 39 de ani. Colegii ei au resuscitat-o aproape o oră, dar inima s-a oprit.

Lângă Laura era asistenta Gabriela Harton. Ea avea 38 de ani şi aflase chiar în ziua tragediei că va fi, pentru a doua oară, mamă. A apucat doar să-şi sune iubitul, să-i dea vestea, apoi a plecat în ultima ei misiune.

La manşa elicopterului SMURD era Petre Cătuneanu, soţ şi tată. Trupul lui a fost găsit ultimul, după opt ore de căutări.

Copilotul Ginel Claudiu Crăcănel fusese numit membru de onoare al oraşului Mioveni cu doar două săptămâni înainte. Pentru fiul lui de 9 ani era un erou.

Rudele îndoliate încă aşteaptă un rezultat al anchetei, dar procurorii militari n-au dat, încă, vreo concluzie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Șase luni de la tragedia de pe lacul Siutghiol