Antena Meniu Search
x

Video 60 de camioane încărcate au testat "Golden Gate-ul" românesc. Ultimele probleme rămase cu două săptămâni înainte de inaugurare

Podul peste Dunăre a trecut testele de rezistenţă! 60 de camioane încărcate au fost poziţionate pe Golden Gate-ul românesc, care leagă Brăila de Tulcea, semn că inaugurarea este aproape. Ministerului Transporturilor și constructorul promit că vom circula cu mașina pe pod la finalul lunii. Drumurile de legătură tot nu sunt gata.

de Adrian Obreja

la 12.06.2023, 20:09

Vezi și

Cel mai mare proiect de infrastructură din România de după Revoluţie a trecut prin probe de foc: testele de rezistenţă şi elasticitate.

Adrian Obreja, reporter Observator: 60 de camioane încărcate cu pământ şi piatră poziţionate pe sensul Tulcea - Brăila, toate de la un capăt la altul, iar fiecare camion cântăreşte aproximativ 40 de tone. 

Reporter: Prima oară pentru dumneavoastră pe pod?

Şofer camion: E fantastic, e super! Da.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ce greutate aveţi acum, spre exemplu, camion plus încărcătură?  

Şofer camion: 40 (n.r. tone) cu totul. 40 de tone. Da. Deci tara maşinii plus încărcătura. 

50 de senzori, montaţi în toate punctele sensibile ale podului

50 de senzori montaţi în toate punctele sensibile ale podului suspendat au transmis informaţii în timp real către ingineri.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat MT: S-a terminat partea de încărcare cu cele 60 de camioane care sunt folosite pentru testarea statică a acestui obiectiv. Practic, cel mai complex proiect de testare al unui pod care a fost vreodată în România. 

Autoritățile promit că la finalul acestei luni podul va fi dat, oficial, în folosinţă. 

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat MT: În jurul datei de 27 acest obiectiv va fi dat în trafic. Ceea ce se întâmplă astăzi este în cadrul acestui calendar de dare în trafic. 

Drumurile de legătură nu sunt gata în totalitate

Doar că, nici în al 12-lea ceas, drumurile de legătură nu sunt gata în totalitate. 

Adrian Obreja, reporter Observator: În acest moment nu se poate urca pe pod dinspre Brăila, din cauza unei probleme tehnice mai vechi. Constructorul a spus că va fi remediată, deși mai sunt două săptămâni până la inaugurare. 

Francesco Bernabe, reprezentant constructor: Acolo e un fenomen natural, din cauza naturii terenului, portanţei terenului, din cauza greutăţii a fost o mică deplasare la structură.  

Alte cinci teste de greutate vor fi făcute în următoarele trei zile. Iar de joi se vor efectua teste dinamice: câteva camioane încărcate vor circula pe pod cu 80 km pe oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » 60 de camioane încărcate au testat "Golden Gate-ul" românesc. Ultimele probleme rămase cu două săptămâni înainte de inaugurare