Antena Meniu Search
x

Ce posibilitati au absolventii de liceu pentru continuarea studiilor

Meseria e bratara de aur sau piatra de moara, daca nu alegi cu cap. In zilele noastre, tinerii cauta doar facultati la moda, fara cerere pe piata muncii. 100.000 se absolventi de liceu au intrat de astazi in competitia inscrierilor pentru nivelul superior.

Vezi și

Timp de o saptamana, ei vor juca la ruleta facultatilor. O ruleta care le va garanta studiile, dar nu si cariera.

6.000 de voci au anuntat in cor finalul a patru ani de studentie la Politehnica. Acum, sunt ingineri.

Marian Sturzu este din Galati si are planuri mari: “Un proiectant castiga cam 1.000 de euro. In tara, la noi. Peste hotare, 2.000, 2.500. Chiar am depus un CV la o firma din Germania.

Visul german suna bine. Putini ajung, insa, la el. In realitate, un proiectant iesit de pe bancile facultatii castiga, cel putin la inceput, cam 400 de euro in Romania. Suficient, sunt de parere tinerii care abia se inscriu la facultate.

Politehica din Bucuresti are, anul acesta, 4.750 de locuri pentru tinerii care se viseaza ingineri. Totusi, ca si in anii trecuti, bataia e pe specializarile umaniste, la Universitatea Bucuresti.

Posibilitati sunt. Locuri de munca, nu prea. In ultimii ani, tinerii care se inghesuie la Drept, Geografie, Jurnalism sau Administratie si Afaceri nu fac altceva decat sa ingroase randurile somerilor. Pentru ca nu stiu sa aleaga ce fac mai departe in functie de cerereile din piata muncii.

Un studiu realizat de site-urile de recrutare in Romania arata ca, in prezent, se cauta, de fapt, absolventi de informatica, automatica, finante banci, constructii si medicina.

Locuri la admitere:

Universitatea Politehnica - 4.756 de locuri

Universitatea Bucuresti - 8.400 de locuri

Academia de Studii Economice - 5.540 de locuri

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ce posibilitati au absolventii de liceu pentru continuarea studiilor