Antena Meniu Search
x

7 bărbaţi din Târgu Jiu au fost chemaţi la audieri pentru comentariile postate pe Facebook

7 bărbaţi din Târgu Jiu au fost chemaţi la audieri la Poliţie pentru comentariile postate pe Facebook. Şi riscă acum şi o amendă zdravănă. Ei au postat comentarii critice la adresa oamenilor legii din oraş.

Vezi și

7 bărbaţi din Târgu Jiu au fost chemaţi la audieri la Poliţie pentru comentariile postate pe Facebook. Şi riscă acum şi o amendă zdravănă. Ei au postat comentarii critice la adresa oamenilor legii din oraş.

Pe o şosea aglomerată, o maşină a Poliţiei depăşeşte pe linia continuă, apoi merge pe contrasens, în timp ce alţi şoferi încearcă să evite impactul. Girofarul funcţionează, semn că echipajul se grăbeşte la o misiune.

-Vorbim aici de un poliţist local şi de un poliţist de la Poliţia Municipală. Cei doi se deplasau în urma unui apel pe 112, deci era o intervenţie. 

Dar, după ce au fost distribuite pe Facebook, imaginile au stârnit un val de revoltă. Mai mulţi bărbaţi i-au înjurat pe oamenii legii pe motiv că ar fi folosit abuziv girofarul pentru a ajunge la o....petrecere. 

Pe acelaşi subiect

-Exact cuvintele pe care le-am scris: "Se grăbeau băieţii la apelul bocancilor." N-am înjurat, n-am spus nume, n-am spus nume de instituţie.

Postările i-au deranjat atât de mult pe şefii Poliţiei, încât au decis să-i amendeze pe cei care le-au scris. Şapte oameni au fost invitaţi la secţie pentru explicaţii şi riscă amendă de până la 1.200 de lei. Fiecare.

-Un mesaj care e spus pe stradă, deci într-un loc public, constituie o faptă ilicită. Va avea aceleaşi consecinţe juridice şi dacă va fi postat pe Facebook. 

-Ce m-a frapat este că în invitaţiile trimise scrie că...expresie jignitoare şi defăimătoare menită să lezeze  demnitatea şi onoarea Poliţiei Locale Târgu Jiu. Nu ştiam că inistituţiile, exact ca o persoană, au demnitate şi onoare.

-Ei deja ne-au tăiat capul. Mă cheamă acolo să mă amendeze

-Ei au constatat pur şi simplu şi au hotărât că sunt vinovat. 

-De ce să-i amendeze? Omul are dreptul să-şi spună părerea. 

-Abuz, ce să zic.

Printre cei care au făcut comentarii acide la adresa echipajului este chiar şi un şef al Poliţiei Gorj. Însă, deocamdată, el nu a fost invitat să dea declaraţii. 

Acum 3 ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că reţelele de socializare, implicit profilurile personale, reprezintă spaţiu public, nu privat. S-a ajuns la această decizie după ce un angajat al Primăriei Mureş a postat pe contul său un mesaj nazist şi judecătorii au trebuit să stabilească dacă trebuie sau nu sancţionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » 7 bărbaţi din Târgu Jiu au fost chemaţi la audieri pentru comentariile postate pe Facebook