Antena Meniu Search
x

Video 700 de localităţi se confruntă cu lipsa medicilor de familie. Oamenii sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri pentru un consult

Oamenii din aproape 700 de localităţi din România nu au medic de familie. Iar în cele în care sunt cabinete, unul din trei medici a ajuns deja la vârsta pensionării.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 20.05.2021, 09:29

Vezi și

Singura variantă este ca pacientul să facă zeci de kilometri pentru a putea fi consultat sau pentru a avea parte de tratament de specialitate. Un exemplu este un caz din comuna Bistra din judeţul Maramureş, unde nu mai există medic de familie de cel puţin patru ani. Pacienţii trebuie să parcurgă 60 de kilometri până la cea mai apropiată unitate medicală. 

În România activează 14.400 de medici de familie, dar numărul acestora este prea mic pentru a acoperi nevoile, mai ales ale pacienţilor din mediul rural. În topul judeţelor cu cei mai puţini medici din mediul rural se află Sălaj, Caraş Severin şi Alba. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » 700 de localităţi se confruntă cu lipsa medicilor de familie. Oamenii sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri pentru un consult