Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A fost creat VIRUSUL faţă de care specia noastră este lipsită de apărare!

Un savant cunoscut pentru experimentele sale cu virusuri extrem de periculoase a finalizat cel mai riscant proiect, obţinând o tulpină patogenă care poate păcăli sistemul nostru imunitar

de Redactia Observator

la 18.08.2014 , 21:06

Un savant cunoscut pentru experimentele sale cu virusuri extrem de periculoase a finalizat cel mai riscant proiect, obţinând o tulpină patogenă care poate păcăli sistemul nostru imunitar

Se numeşte Yoshihiro Kawaoka şi este profesor la Universitatea Wisconsin-Madison. Acesta a devenit celebru după ce a recreat un virus foarte asemănător celui al gripei spaniole din 1918, care a ucis atunci 50 de milioane de oameni.

Acum, el a manipulat genetic virusul gripei H1N1 care a produs pandemia din anul 2009, obţinând astfel o tulpină care este imună la anticorpii produşi de sistemul nostru imunitar.

Articolul continuă după reclamă

Cu alte cuvinte, specia noastră este complet lipsită de apărare în faţa acestui nou virus, iar o pandemie ar avea efecte devastatoare, scriu cei de la The Independent.

Savantul a vrut să facă acest experiment special ca să vadă ce modificări genetice apar în tulpina virusului. Studiul nu a fost încă publicat, dar unii cercetători sunt de-a dreptul îngroziţi.

Virusul a ucis 500.000 de oameni într-un singur an, arătând astfel potenţialul său pandemic, iar de atunci cei mai mulţi oameni au dezvoltat o formă de imunitate la el, boala manifestându-se mai puţin grav, ca o simplă gripă sezonieră.

Acum, Kawaoka a îndepărtat prin manipulare genetică singură noastră apărare în faţa acestui agent patogen. Acesta a declarat că a reuşit astfel să observe exact secţiunile cheie ale virusului care îl fac imun la anticorpii umani, astfel că acum pot fi concepute vaccinuri mai eficiente.

Conducerea universităţii a asigurat în repetate rânduri că nu există riscul că virusul să scape accidental din laborator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » A fost creat VIRUSUL faţă de care specia noastră este lipsită de apărare!