Antena Meniu Search
x

Video A început goana după brazii de Crăciun. Preţurile sunt încă mici

E abia începutul lui decembrie, dar a început goana după bradul ideal pentru Crăciun. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că preţurile sunt încă mici: de la 25 de lei la 400 de lei pentru un pom de Crăciun maiestuos.

de Cristi Georgescu

la 03.12.2020, 21:12

Vezi și
  • Ultimele pregătiri se fac și în pepinierele din toată țara.
  • Clienții pot lua un pom de Crăciun cu termen de valabilitate nelimitat.

Mai sunt trei săptămâni până la Crăciun, însă bucureștenii caută deja bradul perfect de Sărbători. În piețele din Capitală au fost vânduți astăzi primii arbori.

Client: Tot pe 24 îl fac, dar de ani de zile cumpăr cam în timpul acesta. Pentru că încet-încet încep să se scumpească.

Şi, de cele mai multe ori, după ce trec sărbătorile, sunt bani aruncaţi la gunoi.

Clientă: Din păcate, o să-l arunc. Aş fi vrut să iau un brad în ghiveci, numai că e totuşi prea scump.

Vânzător: Nu ne aşteptam să vină să cumpere aşa devreme. Ne pregătim pentru weekend, aşteptăm să fie vânzare foarte bună.

Ultimele pregătiri se fac și în pepinierele din toată țara. De aici, clienții pot lua un pom de Crăciun cu termen de valabilitate nelimitat.

Claudiu Şuteu – proprietar pepinieră: De la un argintiu viu, la un argintiu albastru, verde, galbui. O paleta de culori foarte vasta. Acopera toate gusturile.

Marcel Pop– şef Ocol Silvic Gurghiu: Ulterior, când vă hotărâţi să-l plantaţi în grădină, se poate face fără niciun fel de probleme.

În Prahova, Direcţia Silvică speră să dea lovitura de Crăciun cu o specie de brad aparte.

Bogdan Săvulescu, Direcţia Silvică Prahova: Avem în jur de 4200 culturi specializate de brad nurmanian, sau brad de Caucaz. Noi optăm ca acest brad sa fie livrat cu balot de pamant si ghiveci pot imbogati curtile si gradinile oamenilor.

Sunt foarte mulţi brazi în vârf de munte, spre exemplu un exemplar a crescut în aproximativ 15 ani. Ceea ce trebuie să ştiţi este că dacă vreţi să îl achiziţionanţi va trebui să daţi pe el până la 200 de lei. Sunt însă foarte multe specii de diferite mărimi iar preţurile încep de la 35 de lei, aşadar oferta în acest an este destul de variată.

Romsilva are anul acesta peste 43 de mii de brazi pe care vrea să îi vândă până la Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » A început goana după brazii de Crăciun. Preţurile sunt încă mici