Ultimele scumpiri au lovit puternic în bugetul românilor pentru cadouri de Sărbători
Bugetul pentru cadourile de Crăciun este calculat în detaliu. După ultimele scumpiri, multe familii nu îşi permit să modifice cu mult lista de cumpărături.
Bugetul pentru cadourile de Crăciun este calculat în detaliu. După ultimele scumpiri, multe familii nu îşi permit să modifice cu mult lista de cumpărături. Sărbătorile nu pot trece fără tradiţia de a oferi un dar. Dar nu toate cadourile sunt simbolice. Jucăriile pentru cei mici sunt cele mai scumpe. Reporterii Observator au aflat care sunt cele mai vânate cadouri.
Părinţii fac eforturi mari pentru a fi împlini dorinţele copiilor. Preţurile nu sunt deloc "de jucărie". Cele mai multe produse sunt din import. Euro este mai scump, iar asta înseamnă şi scumpiri pentru clienţii români. Iată cum arată un coş plin cu daruri pentru o familie de cinci persoane.
Am ales produsele cele mai cumpărate. O jucărie în valoare de 200 de lei, o placă păr de 160 de lei, cosmetice, haine şi o carte. Astfel, la casă, bonul este de 600 de lei.
"Dragă Moşule, îmi doresc o tabletă şi promit că o să fiu cuminte!" Scrisoarea lui Edi este lungă, însă părinţii au stabilit un buget. "Bugetul nostru maxim este 200 de lei, dar avem noroc că avem unchi, bunici."
- Dramă pe şosea. Un copilaş de 4 ani, mama lui şi fratele acesteia au fost striviţi între fiarele maşinii...
- Parcul Memoriei Naţionale prinde rădăcini! 50.000 de stejari au fost plantați la Mărășești
- Bistriţa a devenit capitala folk-ului! Ducu Bertzi şi Ştefan Hruşcă, pe scenă alături de tinere talente
Tabletele nu sunt singurele gadgeturi pe care copiii şi le doresc de Sărbători. Hoverboard-ul care i-a înnebunit pe adolescenţi are preţul de pornire de 1000 de lei. Ajunge chiar până la 2000 de lei.
Iar de Sărbători, românii sunt atenţi şi cu ceilalţi membrii ai familiei. "Cheltuim foarte mult, dar şi primim cadouri."
Magazinele virtuale au stocuri reale. Ca să facă faţă, s-au pregătit din timp. Florinel Kiss, specialist vânzări: "Online-ul s-a pregătit pentru această perioadă de final de an. Astfel încât, să facă faţă cât mai bine inclusiv din punct de vedere logistic."
Şi, ca-n fiecare an, specialiştii au văzut că atunci când cererea este mare, preţurile tot cresc. Pentru a salva bugetul familiei, cei mai mulţi merg la cumpărturi pentru sărbători încă din noiembrie şi încearcă să respecte întocmai lista făcută acasă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰