Antena Meniu Search
x

Video A început Postul Paştelui. Ce nu trebuie să faci sub nici o formă în cele 48 de zile

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători în religia Creștin Ortodoxă. Iată care sunt tradițiile și obiceiurile pe care creștinii trebuie să le respecte în această perioadă. 

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 15:12

Vezi și

Până pe 15 aprilie cei care doresc să postească trebuie să stea departe de carne, brânză, ouă, lapte şi peşte. Însă postul nu trebuie privit doar ca un efort alimentar. Preotul  Gabriel Cazacu a fost prezent în platoul Observator şi a povestit despre simoblurile celui mai aspru şi lung post. 

"Începe această frumoasă călătorie către luminatul praznic al Învierii. Această călătorie presupune căteva popasuri spirituale importante. Presupune puţină jertfă din partea noastră, prespune renunţare la ceea ce ne place foarte mult în viaţa de zi cu zi şi presupune ridicarea ochilor noştri către Ceruri, către împărăţia lui Dumnezeu pentru a-i mulţumi pentru toate binefacerile şi toate binecuvântările ce sunt revărsate cu mult belşug, cu multă bucurie în viaţa noastră", spune preotul Gabriel Cazacu.

"Omul este construit din două elemente importante, trupul şi sufletul. Trupului îi acordăm foarte multă atenţie, ne îngrijim, suntem la modă, observam toate trendurile şi le respectăm. Ne place să fim moderni, însă şi sufletul are şi el nişte nevoi importante şi hrana sufletului ese rugăciunea, este fapta cea bună, este împăcarea, este o îmbrăţişare, este iertarea pe care noi o primim de la aproapele nostru căruia i-am greşit. Este această atmosferă de rugăciune în care omul se conectează la nivel spiritual superior. Postul aduce binecuvântare, aduce aşezare, aduce regăsire în viaţa noastră şi toate celelalte binecuvântări", a mai spus părintele. 

Interviul integral cu părintele Cazacu poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Pe acelaşi subiect

Postul Paştelui la ortodocşi:

  • 27 februarie - 15 aprilie

Dezlegări la peşte: 

  • Buna Vestire - 25 martie
  • Duminica Floriilor - 9 aprilie

Cine face excepţie de la regula postului:

  • Copiii mai mici de 7 ani 
  • Copiii cu vârste între 7 şi 12 ani
  • Credincioşii de orice vârstă care au afecţiuni medicale
  • Femeile însărcinate/ care alăptează

Zile libere în următoarea perioadă:

  • 14 aprilie- Vinerea Mare
  • 16 aprilie- Paşte Ortodox
  • 17 aprilie - a doua zi de Paşte Ortodox

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A început Postul Paştelui. Ce nu trebuie să faci sub nici o formă în cele 48 de zile