Antena Meniu Search
x

A murit Margareta Pogonat!

"Totul este să vrei să faci ce-ţi place să faci." În jurul acestor vorbe s-a învârtit toată viaţa Margareta Pogonat.

Vezi și

 "Totul este să vrei să faci ce-ţi place să faci." În jurul acestor vorbe s-a învârtit toată viaţa Margareta Pogonat. Fie că era pe scenă sau pe platourile de filmare, actriţa trăia şi muncea cu o bucurie teribilă. Ieri, la 81 de ani, pentru portretul matern din "Pistruiatul" cortina a căzut definitiv.

Lumea teatrului românesc este din nou în doliu. După o nedreaptă şi lungă suferinţă, ieri, la 81 de ani, Margareta Pogonat a pierdut lupta. Visa să fie medic chirurg. Dar s-a născut între actori.

Aşa a ales arta. În 1959 absolvea Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Iar talentul şi ambiţia au făcut-o remarcată rapid. În anul II de facultate debuta deja în piesa 'Două lozuri'. În acelaşi an, a făcut cunoştinţă şi cu platourile de filmare. Era doar începutul.

În 1992 s-a hotărât să împărtăşească din pasiunea şi experienţa ei. A început să le predea studenţilor adevărul, realitatea şi sinceritatea artei dramatice. În 2009, Margareta Pogonat a primit şi recunoşterea întregii cariere.

Premiul UNITER. Iar după modelul american, Walk of Fame, are o stea în faţa cinematografului din Ploieşti, alături de Toma Caragiu şi Ştefan Bănică.

Trupul neînsufleţit va fi depus mâine la capela Cimitirului Iancu Nou din Bucureşti. Toţi cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face acolo, până la ora 12.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A murit Margareta Pogonat!