Antena Meniu Search
x

A treia zi de caniculă topeşte România

Am ars şi azi la peste 37 de grade la umbră. În apartamentele din mijlocul oraşului, temperatura nu scade, în timpul zilei, sub 35 de grade.

Vezi și

 Am ars şi azi la peste 37 de grade la umbră. În apartamentele din mijlocul oraşului, temperatura nu scade, în timpul zilei, sub 35 de grade.

Am părăsit pentru câteva ore Bucureştiul canicular şi am mers unde temperaturile sunt ceva mai scăzute. Am dat de doamna Veronica. Are 75 de ani şi, aproape în fiecare zi, sapă grădina. Zilele astea la peste 50 de grade la nivelul solului.

Credem şi noi că intră în casă. În nicio cameră nu sunt mai mult de 28 de grade chiar dacă afară soarele nu e tocmai prietenos. Ne-am întors în oraş. Am ajuns la soţii Nicolae. Pe domnul şi doamna Nicolae i-am găsit aproape topiţi de căldură.

Soţii Nicolae sunt pensionari. Au aer condiţionat, dar nu-l folosesc pentru că el are probleme cu spatele, iar ea îl înţelege. Ne-am mutat câţiva kilometri şi am descoperit că locurile închise la culoare atrag mai multă căldură.

Cu ajutorul camerei cu infraroşu am reuşit să vedem că blocul cafeniu din imagini fierbe pe exterior la peste 50 de grade, iar cel de culoare albă, la mai puţin de 37. Din fericire meteorologii anunţă că zilele următoare vor fi ceva mai răcoroase. Cu 2-3 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » A treia zi de caniculă topeşte România