Antena Meniu Search
x

A venit iarna, dar pleacă repede. Meteorologii anunţă că temperaturile vor creşte, după un week-end în care a nins abundent

Ultimul week-end de octombrie a fost primul de iarnă autentică. La munte, rafalele au atins 148 de kilmetri pe oră.

Vezi și

Ultimul week-end de octombrie a fost primul de iarnă autentică. La munte, rafalele au atins 148 de kilmetri pe oră, iar temperaturile resimtite au fost şi de minus 25 de grade. Troienele au avut şi jumătate de metru în unele zone, aşa că zeci de drumuri au fost închise. Azi, pe Valea Prahovei, s-a circulat bară la bară din cauza ninsorilor abundente.

Viscol care loveşte cu o putere de aproape 150 de kilometri la oră şi troine ca-n miez de iarnă, la final de octombrie. Cel mai rău a fost în zona înaltă de munte. 

Iarna a lovit în forţă în 40 de localităţi din 17 judeţe. Valul de aer polar a adus ninsori abundente şi ger. Din cauza vântului, temperaturile resimţite au fost de până la minus 25 de grade. În Harghita, mai multe drumuri au fost închise. 

Pe Valea Prahovei, şoferii au stat blocaţi în trafic ore în şir. Ca de sărbătorile de iarnă. Nu se vedea nici la 50 de metri în faţă. 

Pe acelaşi subiect

Speriaţi că iarna a venit mai devreme, şoferii s-au înghesuit să schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Însă, tamponările în trafic au fost inevitabile. 

Nici pe calea ferată nu s-a circulat mai bine. Mai mulţi barzi au căzut pe şine, iar trenurile au avut întârzieri de zeci de minute. 

Avertizările de vreme severă au fost ignorate de teribilişti. Câţiva turişti s-au filmat în timp ce mergeau pe Transfăgărăşan, şosea închisă traficului. 

De mâine, se încălzeşte treptat, iar temperaturile minime nu vor mai atinge pragul îngheţului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » A venit iarna, dar pleacă repede. Meteorologii anunţă că temperaturile vor creşte, după un week-end în care a nins abundent