Antena Meniu Search
x

Update! Accident aviatic Sibiu: Cei doi supraviețuitori vor fi transportați la spitalul din Târgu Mureș

Cei doi grav răniți din elicopterul militar prăbușit vineri, în apropiere de localitatea Mălâncrav, vor fi transportați de urgență la un spital din Târgu Mureș, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu

Cei doi grav răniți din elicopterul militar prăbușit vineri, în apropiere de localitatea Mălâncrav, vor fi transportați de urgență la un spital din Târgu Mureș, a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu

UPDATE 15:20 Al doilea rănit în accidentul aviatic a ajuns la UPU Târgu Mureş, având arsuri şi fracturi

Al doilea rănit în accidentul aviatic produs vineri în judeţul Sibiu a ajuns la UPU de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş cu o ambulanţă, şi el având arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului, dar şi fracturi la mâini şi o contuzie toraco-abdominală.

Potrivit medicului-şef de gardă de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Turucz Emilia, este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani, care este conştient şi stabil hemodinamic.

Şi acesta a suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului.

"La prima evaluare, el are fracturi la membrele superioare şi o contuzie toraco-abdominală", a declarat Turucz.

Întrebată dacă arsurile suferite de acesta impun, de asemenea, transferul la Bucureşti, ca şi în cazul primului rănit adus, ea a spus că, dacă nu are alte leziuni severe care să impună intervenţie de urgenţă, "probabil".

"Rămâne să vedem după ce avem bilanţul leziunilor concret confirmat", a afirmat ea.

UPDATE 14:40 Primul dintre răniţi va fi transferat de la Spital din Târgu Mureş, acolo unde a ajuns, la Spitalul de Arşi din Capitală, pentru că are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, a spus Marian Negoiţă, purtător de cuvânt al unităţii medicale din Târgu Mureş.

UPDATE 14:00 Unul dintre răniţii în accidentul aviatic a ajuns la UPU Târgu Mureş, fiind sedat şi intubat

Unul dintre răniţii în accidentul aviatic din judeţul Sibiu, un bărbat de 35-40 de ani, a ajuns, vineri după-amiază, la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, el fiind adus cu elicopterul SMURD şi fiind intubat şi sedat întrucât are arsuri pe o suprafaţă mare a corpului.

Medicul-şef de gardă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Turucz Emilia, a declarat că pacientul care a fost adus cu elicopterul SMURD are 35-40 de ani, este stabil hemodinamic, a fost intubat şi sedat întrucât are o suprafaţă destul de extinsă arsă.

"E stabil hemodinamic, a fost intubat, sedat. Are o suprafaţă destul de extinsă arsă şi a fost sedat ca să nu simtă durerea. La locul accidentului era conştient iniţial", a declarat Turucz, conform Mediafax.

Ea a precizat că rănitul va fi dus la computerul tomograf pentru stabilirea diagnosticului.

Celălalt rănit urmează să ajungă tot la UPU, dar cu o ambulanţă.

"Din primele informații, se pare că răniții vor fi transportați la Târgu Mureș", a precizat Decebal Todăriță, conform Agerpres.

Și primarul municipiului Mediaș, Teodor Neamțu, a declarat că "șeful de la Protecție Civilă de la Mediaș l-a informat că cei doi răniți vor fi duși la spital la Târgu Mureș".

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a anunțat vineri că opt persoane sunt decedate, iar alte două sunt grav rănite, au suferit arsuri și vor fi transportate de urgență la spital, după ce s-a prăbușit elicopterul militar în care se aflau.

Mai multe echipaje ale ISU Sibiu s-au deplasat la locul unde s-a prăbușit un elicopter al MApN, între localitățile Stejărișu și Mălâncrav, în apropierea municipiului Mediaș (nordul județului Sibiu).

Citeşte şi Un elicopter militar s-a prăbuşit la Sibiu! Opt morţi şi doi răniţi

Blestemul cerului! Cele mai grave accidente aviatice din România

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Update! Accident aviatic Sibiu: Cei doi supraviețuitori vor fi transportați la spitalul din Târgu Mureș